Saját tehetséggondozó pályázatot hirdet kezdő zenekaroknak a Carson Coma
november 2, 2023

Fennállásának ötödik évét ünneplő zenekar meghirdeti támogatói programját, az “I. Carson Coma Palántaprogramot”, amelyben egy kezdő zenekar számára ajánlja fel egy nagylemeznyi hangfelvétel ingyenes elkészítését. Saját stábjuk segítségével, saját stúdiójukban – ahol többek között az Immunissá válunk, a Kék Hullám Kemping vagy az Én Még Sohasem felvételei is készültek – vehetik fel első önálló albumukat. Emellett a nyertes csapat lehetőséget kap sajtómegjelenésre, valamint a tagok részt vehetnek egy zenekari fotózáson is.

Öt évvel ezelőtt az útkeresés sűrűjében vettük fel az első nagylemezünket a Hangfoglaló Program Induló előadói támogatásának segítségével. Majdnem a teljes összeget hangfelvételre – keverésre – masterelésre költöttük. Kezdő zenekarként, állami támogatás nélkül szinte lehetetlen profi körülmények között hangfelvételt készíteni. Ebben szeretnénk segíteni az I. Carson Coma Palántaprogram nyertesének, ezzel is támogatva a jövő tehetségeit, hogy öt év múlva, az első csarnokkoncertjükön együtt emlékezhessünk vissza arra a bizonyos első lemezfelvételre” – meséli Héra Barnabás, a zenekar dobosa.

Noha a zenei mainstream az elmúlt években több új, izgalmas fordulatot vett, az általánosságban elmondható, hogy mind itthon, mind világszinten

egyre kevésbé jellemző, hogy gimnazista fiúk-lányok zenekarba tömörülve vágnak neki a zenei karriernek. Ezért is szeretnénk az elmúlt években magunkra szedett tapasztalattal és infrastruktúrával egy fiatal, pályakezdő zenekart segíteni egy ingyen lemezzel,

hogy visszaadhassunk annak a közegnek, akiktől ennyit kaptunk” – tette hozzá Fekete Giorgio.

A jelenleg Európában turnézó, eddig teltházas koncerteket adó Carson Coma zenekar 2024. április 6-án az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját és bízik abban, hogy a program által kiválasztott tehetségeket is sikerül elindítani ezen az úton.

Jelentkezési határidő: 2023.12.15.

Pályázati feltételek a jelentkezők számára:

  • fiatal, többtagú zenekari formációnak kell lenniük
  • nem rendelkezhetnek kiadói háttérrel
  • nem rendelkezhetnek már megjelent nagylemezzel
  • 3 darab még kiadatlan demó beküldése szükséges, amelyek a leendő nagylemez részét képezik majd

Ezen a linken tudtok jelentkezni.

Kiemelt kép: Komróczki Dia