A világ legbizarabb, leggroteszkebb klipjei
augusztus 28, 2013

Bár a zenetörténészek véleménye megoszlik, hogy a mai értelemben vett videóklippek gyártását a Beatles, vagy az ABBA, vagy valaki más kezdte-e, az bizonyos, hogy míg korábban egyszerűen csak a zenélő zenészeket vették fel, és abból készítettek promóciós klippet a számokhoz, mára ezek a zenei videók önálló műfajjá válltak. A három perces image klippektől egészen a túlművészkedett 15 perces Lady Gaga klippekig már tulajdonképpen majdnem minden töltényt ellőtt a zeneipar, ezért van az, hogy sokan alternatív megoldásokhoz folyamodnak, hogy klipjük kilógjon a sorból. Összeszedtük nektek a 15 legbizarrabb, legvéresebb, legsokkolóbb klipjeit!

The Smashing Pumpkins‘Try, Try, Try’

Talán a listán a legbefogadhatóbb, még értelmes történettel is rendelkező klip, mely kissé emlékeztet a Rekviem Egy Álomért című filmre. (Ha még nem láttad gyorsan pótold!)

Master P‘Gutta Time’

Ha a rasszizmus ellen vagy, és van egy kis humorérzéked ettől a kliptől eldobod az agyad. Ha meg rasszista vagy akkor azért. Ilyen komoly témát ennyire ironikusan kezelni még senkit nem láttam. Nem akarok túlságosan spoilerezni, de KKK vs. néger utcakölykök vívnak kosárpárbajt… Ugye? :D

Soundgarden‘Jesus Christ Pose’

A listára leginkább a fura színei és képváltásai miatt került fel, valamint szerintem soha senkinek nem jutott még eszébe, hogy nő legyen keresztre feszítve.

Nirvana‘Heart-Shaped Box’

Régi kedvenc, hihetetlenül groteszk képekkel. Már alapból a színek furcsák, de a mikulás sapkás Jézus, meg a gyönyörű szőke kislány, aki Ku Klux Klán ruhában próbál embriókat leszedni a fáról biztos kiakasztott pár embert.

Aphex Twin‘Come To Daddy’

Ez bizarr. Mik ezek a fura, agresszív kis ikertörpék? Mi a történet lényege? Van történet egyáltalán?

Prodigy‘Smack My Bitch Up’

Hihetetlenül ötletes klip, kezdve attól, hogy first person view-t használnak, hogy a részegségtől és a drogoktól forog a világ, na és a helyszínek meg a jelenetek is tökéletesek, pláne a csattanó! Csillagos 5-ös!

Tool‘Stinkfist’

Ijesztő, ahogyan ezek az emberszerű homokszörnyek Samaraként (A kör) vergődnek, nem?

Yeah Yeah Yeahs‘Y Control’

Sötét alagsorban fegyveres kisgyerekek játszadoznak, baltával, csövekkel és egy döglött kutyával. Karen O-n kívül mindenki búskomor. Az egész videó hangulata olyan szürke mint a fader rajta.

Nine Inch Nails‘Closer’

Az egyik kedvenc számom a NIN-től, de kisebb koromban amikor megláttam ezt a videót csak ámultam és bámultam, hogy hogy lehet ilyen undorító klipet csinálni. Mai fejjel viszont azt mondom, roppant groteszk, látványos, ötletes, zseniális.

Placebo‘Protege Moi’

A pornográf tartalmakat a Youtube-nál mindig törlik, ezt áthidalva Placebo-ék olyan rossz minőségben rakták fel, hogy csak sejteni lehet h ki kap be micsodát. Ha nem rakod ki nagyba akkor akár szexuális tartalmakra is felfigyelhetsz.

Marilyn Manson‘(s)Aint’

Drog, szex, bondage, homoszexualitás és persze egy kis vér,  de hát mit is várhat az ember egy olyan zenésztől aki egy sorozatgyilkos nevével fut be.

Skinny Puppy‘Worlock’

A világ legbrutálisabb horrorfilm jelenetei vannak összeválogatva, ami nem rossz ötlet, de néha teljesen felesleges képeket is beleraktak. Tippem sincs, hogy a szerzői jogokkal, hogy állnak a srácok, de ilyen gusztustalanságot tv biztos, hogy nem ad le.

Cradle of Filth‘From Cradle To Enslave’

Ötletesen brutális. Csak erős idegzetűeknek, bár ez majdnem az összes többiről is elmondható. Van itt vér dögivel, meztelenkedés, fura és ijesztő maszkos dagadt törpék, gyilkolás, kínzás, öngyilkosság, „vénákon hegedülés”.

Dir en gray ‘Obscure’

Ha valami beteges dolgot keresünk Japánban biztos megtaláljuk. Így van ez a groteszk videókkal is. Ennyi beteg képet rég láttam, van itt vértől és hányástól kezdve nagyon-nagyon bizarr gruppen-szexjelenet is.

Necrophagia‘Bloodfreak’

Magasan nyeri a listát, ha tehetitek NE nézzétek meg! Komolyan mondom, inkább csak flageljétek!

Lemaradt valami a listáról? Melyik a legbizarrabb klip, amit valaha láttatok? Várjuk ötleteiteket kommentben!