Itt egy playlist, ami megmutatja a queer zenék és zenészek sokszínűségét
május 30, 2018

Ha megnézzük a hazai melegbulik kínálatát, azt láthatnánk, mintha a pesti LMBTQ közösség csak Lady Gaga-t és technot hallgatna, pedig a queer színtér ennél jóval árnyaltabb is tud lenni. Idén először Budapesten is egész június a Pride hónapja lesz, melynek során számos programmal várják a szervezők az érdeklődőket, a június 1-i nyitó- és adodánygyűjtő buli alkalmából pedig kaptunk tőlük egy playlistet kevésbé ismert, úgymond underground queer, vagy a színtérnek fontos előadókkal. Hallgassátok meg alább!

„A playlist üzenete az, hogy mi sokkal, sokkal többek vagyunk azoknál a betűknél, címkéknél, sztereotípiáknál vagy sablonoknál, amikbe megpróbálnak minket besorolni. Van köztünk, aki ordítós punkzenét csinál, van, aki musicalt ír, van, aki szintipop hullámain érkezik a hallójáratainkba, és van, aki szomorú indie-folk-lemezt ad ki. És persze van, aki Lady Gagát és Madonnát hallgat, ők is ugyanannyira okék, mint akik queercore-t.” – mondja Radványi Viki, a Pride egyik szervezője. – „Büszkék vagyunk erre a sokféleségre, és a művészetünkre. Ezt ünnepeljük június elsején is, valamint az egész Pride hónapon át: a szabadságot, a kreativitást, az egymásért való kiállást.”

A Budapest Pride egy óriási fesztiválindító bulival kezdődik június elsején az Akvárium Klubban. Az adománygyűjtő Pre_Pride_Party-n fellép az Anima Sound System, az Agavoid, a Beat Dis, Yinna, és a Crisis Sound System.

„Olyan lineup volt a cél, ami tükrözi azt, amilyennek mi látjuk a közösségünket: izgalmas, sokféle, kreatív, folyton megújuló, nehezen bekagorizálható, saját határait feszegető és nem leegyszerűsíthető. Azonban mégis, valahogy összeáll egy olyan koherens egésszé, hiszen igyekszünk megtalálni azokat a pontokat, amelyek összekötnek minket.”