Ha eddig nem tudtad mi az a surf chicha, a Lituma most megmutatja neked
április 12, 2023

Nagyjából másfél éve kezdte pályafutását a Lituma, és most jött el az ideje annak, hogy előrukkoljanak a debüt kislemezükkel. A Lituma kezdeteiről itt írtunk bővebben, de pár szóban összefoglalva 2021 nyarán Szabó Benedek (szerintem vágjátok melyik zenekarokból), Tisza Gergő (PASO, KettőKettő) és Teknyős Krisztián (Bozo, The Keeymen) gondoltak egyet és a pszichedelikus cumbia által megihletve alapítottak egy együttest. Az első hivatalos kiadványuk az Escalofríos már hallgatható is.

Az Escalofríoson négy dal kapott helyet, és összesen bő tíz percben oszlik el. Az alábbiakban változtatás nélkül közüljük a zenekar kommentárját az első EP-jükhöz.

Bár a koncertprogram nagy részét még mindig feldolgozások adják, korán elkezdtek saját számokat írni; ezek közül négyet tartalmaz első EP-jük, az Escalofríos, melyet tavaly szeptemberben rögzítettek Vastag Gáborral a Sounday stúdióban, de különböző okokból csak most jelenik meg. Sokáig a következőre sem kell várni, a zenekar gőzerővel dolgozik az új számokon.

  • A borítót Burucs Szabolcs készítette, a fotó pedig Wilhelm Laura munkája. Bár épp nincs bejelentve következő koncertje a srácoknak, ha tetszett az EP, mindenképpen hallgassátok meg őket, amikor legközelebb alkalmatok van rá!