Egy csomó újdonságot hozott a magyar zenészek jézuskája
december 26, 2016

Karácsonykor jó ajándékozni, tudják ezt a hazai undergorund zenészek is, ezért tartogattak nekünk egy csomó megjelenést az ünnepi időszakra. Vannak kifejezetten karácsonyias darabok, vagy szimplán csak az időzítéssel a fa alá szánt finomságok, az alábbiakban azonban az az egy közös, hogy az elmúlt három napban jelentek meg.

(halál;orgazmus) – Family Joint Flashmob

A karácsonyi koncept kislemez az áldott hangulatba kerülés módszereit járja körbe a zenekartól megszokott stílusban. Idén nem itták a régi elixírt, hanem kipróbálták, amit a gyerek szív, az eredmény pedig ez az öt számos ünnepi dalcsokor lett.

Mayberian Sanskülotts – Adlait (demo)

Az év egyik legjobb lemezét jegyző zenekar az Adlaithoz mintegy B-oldalként hozzácsatolta ezt a pár dalt, amely néhány korai demó verzió mellett magába foglalja a ‘Minden Mögött’ című eddig kiadatlan trekket is.

Dope Calypso – All hearts come home for christmas

Külön posztot is érdemelt tőlünk a Dope Calypso karácsonyi videója, mellyel azóta sem tudunk betelni, már most karácsonyi klasszikus lett belőle.

Imanexperiment – Crossroad Affair

Klippel és EP-vel jelentkezett 24-én Imanexperiment, aki a Stopsonic zenekarból is ismerős lehet. A Normafa Records gondozásában megjelent anyag az első komolyabb kiadványa a kütyüzős dreampopban utazó hölgynek, érdemes meghallgatni az egész kislemezt is, mi azonban most a klippet mutatjuk meg nektek.

Kaktus – Nasty Malay

Nem klasszikus értelemben vett klip, hanem inkább egy kisfilm, ami a Kaktus zenéjét felhasználja, de nem miatta jött létre. Ettől függetlenül nagyon jót ad ez a három perc, szerencsére van ott még, ahonnan ez jött, és a közeljövőben láthatunk még hasonló megjelenéseket a pécsi zenekartól. Erről is olvashattatok már külön a pécsi KERET blogon.

+1 No Eves – Bite EP

Na jó, a No Eves legújabb EP-je ugyan pár nappal szenteste előtt debütált, de nekünk nagyon tetszik, úgyhogy ezt még idevesszük. A tavalyi Kikeltetőn feltűnt zenekar még mindig nagyon jól lavírozik a sztóner és a pop között, az új anyag pedig talán még kiforrottabb, mint az előző.

Ezúton is kellemes ünnepeket kívánunk minden követőnknek,

ha szerinted kihagytunk valamit, írd meg kommentben a Facebook oldalunkon!