Keltető Zenék Videók PÉNZ Szomszéd Még
Exorbitáns új dal az Ohm Maidtől
Dalpremier

Exorbitáns új dal az Ohm Maidtől

Dalpremier

A 2016-os Kikeltető selejtezőin feltűnt Ohm Maid a tavasz legvégére tervez kihozni egy kislemezt, előzetesként pedig már második számukat osztják meg a világhálón. Itt a ‘King of the Peasants’.

A stoneres, pszichedelikus, hangzásában a ’70-es évek heavy metalját is megidéző öttagú zenekar szereti a kitartott, túlzó dalstruktúrákat, ez az új számon is érezhető, illetve abból is, hogy a pár héten belül megjelenő EP-jük ugyan csak öt dalból fog állni, mégis közel harminc perces lesz.

“Tulajdonképpen már tavaly nyáron, az akkori felállásban feldemóztuk ezt a számot, de mostanra nyert végleges formát. A dalról röviden annyit, hogy egy fiktív helyen és időben megjelent ez a szörnyű alak, akiről tulajdonképpen eldönthetetlen, hogy szimplán ördögien gonosz-e vagy tényleg valami túlvilági entitás, és helyretesz minket, egyszerű parasztokat.”

Amit sokadik hallgatásra sem tudunk nem észrevenni (a rockoperák képzetét keltő megszerkesztettségen túl), az angol ének magyaros akcentusa, ami leginkább zavaró, de akár a zenekar szexepilje is lehet.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.