Handpan játékkal varázsol el az új Organika Sound x Ohnody dal
november 24, 2023

Az Organika Sound első dala idén októberben jelent meg, most pedig a formálódó kislemez második, Ohnody-val közös száma futott be, a Fűszál, mely a végtelenül különböző világok metszete. Elvisz magával, körülölel, átjár. Egy olyan elmeállapotot idéz elő, amit nehéz szavakba önteni. Nem csupán zene, hanem egy élmény, amely mélyen belekavarja hallgatóját ezen heterogén hangulatok kavalkádjába, amellyel végül mégis egy nagyon erős fúziót képez.

Az Organika Sound projekt Szirtes Adél handpan játékából nőtte ki magát. A handpan és az elektronikus zene ötvözete valami egészen izgalmasat teremt, egyfajta utazást kínál, ahol a természet és az elektronikus elemek egyedülálló módon találkoznak. Mintha egy másik valóságba utaznánk, melyben a természet és a belső világunk összeér. Egyszerre felkavaró és megnyugtató hatást kelt, létrehozva egy olyan atmoszférát, amelybe könnyedén belemerülhet a hallgató. A legkülönlegesebb rezgő hangszerekkel kombinálja a hipnotikus handpan-t, ezt a harmonikus összességet pedig egyszerre megbontja és kiegészíti az elektronikus zene. Mindennek betetőzéseként Ohnody vokálja mint egy hangszer simul bele ebbe a hangzásvilágba, ezáltal pedig énekhangja szerves részévé válik a kompozíciónak.

Az ambient műfajában könnyen előfordulhat, hogy egy-egy dal az egysíkúság határát súrolja, itt mégis sikerült ezt átlépni. És egy valamiben pedig biztos vagyok: az Organika Sound még fog meglepetéseket okozni a jövőben.

  • Adélt legközelebb egy Ambient esten láthatjátok decemberben, esemény ide kattintva található.