Varjúról énekel sejtelmes új dalában Villő
február 26, 2024

Novemberi megjelenése után Czeizer Dóra Villő újabb single-lel építi tovább misztikus zenei világát. A The Crow című dalában nincs hiány az eddigi számaiból ismert álomszerűségből és sejtelmességből, de a helyenként szinte disszonánsnak ható harmóniák, az énekesnő remegő hangja és a kazettás hangzás mintha egy még sötétebb, de mégis nosztalgikus atmoszférát teremtenének. Olyan érzés, mintha eddig egy félhomállyal teli szobának az előterébe kaptunk volna bebocsátást a Stolen Cups-on és Minerva-n keresztül, a The Crow viszont a szoba félreeső sarka lenne, ahová már alig ér be a fény.

Villő első dala 2021-ben jelent meg, azonban csak a múlt évben láthattuk kibontakozásának kezdetét, ugyanis 2023-ban számos koncertet adott Budapesten, illetve a Petőfi TV is közvetítette szeptemberi fellépését az A38-on. Nemrég januárban, a Három Hollóban, illetve február 16-án az Akváriumban is hallhattuk élőben dalait, közöttük a The Crow-t is.

„A The Crow című dalomat főleg Ted Hughes Crow versciklusa inspirálta. Hangulata rezonált az akkori párkapcsolatomban megjelenő társas magány érzésével. Ahogy az egymásra figyelés gesztusai kezdtek elszivárogni a kapcsolatból, úgy változott a dalszövegben Varjú alakja is múlt idejűvé. A kazettás hangzás a nosztalgia felerősödését hivatott ábrázolni, picit mintha egy régi ház fiókos szekrényében találtunk volna egy emléket”

– meséli Villő.

Hamarosan Villő talán még mélyebbre enged minket mágikus, sejtelmes világának képzeletbeli szobájába, ugyanis megnyerte az Orange termek zenei pályázatát, amelynek segítségével jelenleg debütáló albumán dolgozik. Kíváncsian várjuk, hogy jobban megismerhessük az énekesnő különleges, izgalmas hangzását.