Elsöprő szerelemről énekel új, SilkSilverrel közös dalában Kollár Dea
január 15, 2024

Pénteken jelent meg a 2023-as Kikeltető tehetsége, Kollár Dea második dala, az Én a Tűz, SilkSilverrel kollaborációban. A dal egy lángoló, elemi szerelemről mesél, melyet a fény és az árnyék, a tűz és a fény lehetetlen ellentétéhez és mégis elválaszthatatlan vonzalmához hasonlít.

Az érzékiség, nőiesség és selymesség, amelyet már a Mézben, Dea első, augusztusban megjelent dalában is halhattunk, az Én a Tűzből sem hiányzik, sőt: Gacs Gergő (SilkSilver) pulzáló beatje és sejtelmes akkordjai csak ráerősítenek Dea különleges érzelemvilágára és eddig nem ismert oldalait is láttatják.

„A közös munka egy elképesztő flow élmény volt nekem. Nagyon jól ment az eszmecsere és könnyen kommunikáltunk egymással, az elejétől kezdve jól megértettük a másikban lévő gondolatokat és ötleteket. Az, ahogyan Dea a zenét megragadja egy teljesen új szemszög volt számomra. Nagyon sokat tanultam a folyamatban. Többek között azt is, hogy nem számít az ‘industry standard’. Saját magunkat akartuk megjeleníteni, amihez arra volt szükség, hogy 1-2 dolgot máshogy csináljunk, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.”

Nagyon izgalmas és automatikus volt az egész folyamat. Mintha nem is mi csináltuk volna, hanem csak valami nagyobbnak az eszközei lettünk volna, hogy ezt megjeleníthesse.” – mesélte Gacs Gergő az együttműködésről.

Gergő és Dea közös munkájának nyomán két eltérő világ találkozását figyelhetjük meg, akár a dalban festett tűz és óceán – az eredmény pedig harmonikus egységet mutat. Az alkotási folyamatot Kollár Dea is nagyon élvezte:

„Hatalmas megtiszteltetésnek vettem, amikor Gergő megkeresett, hogy szeretne velem egy közös dalt csinálni. Nem csak producerként tartom kiemelkedően tehetségesnek, de emberileg is nagyon inspirál. A közös „munka” inkább játéknak érződött, mert Gergő szuper abban, hogy nagyon jó légkört teremtsen a stúdióban, ami a szöveg megírásánál és az ének felvételénél is nagy biztonságot jelent számomra. Szerintem fontos, hogy a zenében az ember a szívére és a fülére hallgasson a végső kreatív döntések meghozatalakor és mi abszolút ezt tettük. Nem hoztunk áldozatokat azért, hogy bármilyen trendnek megfeleljünk, e helyett inkább maximálisan mindkettőnk művészi hitelességének megőrzésére törekedtünk.”

  • Várjuk, hogy a jövőben Kollár Dea milyen újdonságokat tartogat számunkra, addig is január 20-án, szombaton élőben is meghallgathatjuk többet között az Én a Tűz című dalt is a Turbinában, ahol Ajsa Luna vendégeként fog fellépni.