„Nem tudjuk, hogy jött, de ezt akarjuk játszani!” – a Third Planettel villáminterjúztunk
október 11, 2018

Lejutottunk a pénteken bemutatkozó Third Planet zenekar próbájára és sikerült kikérdeznünk is őket. A banda a vintage és a pop-rock keverékét játssza, post-os és pszichedelikus felhangokkal. Bár idén tavasszal alakultak, roppant összeszedettek, a produkció színpadért kiállt.

Azt már kivettem a szavaitokból, hogy a hölgy társaságot kimondottan kedvelitek. A közös hobbi könnyen kovácsol barátságokat, de hogy találkoztatok?

Tasos Nikosz Vangelisz (dob): Ha-ha! Egyébként fura, hogy ide kerültem.

Bernáth Kornél (ének/basszus): Mi a The Eunice-szal dobost kerestünk és Nikosz jelentkezett.

Nikosz: Akkoriban megszűnt az életem és újat kellett kezdenem, hát írtam nekik – ugyan eredménytelenül, de Kornéllal megmaradt a kapcsolat.

Szigeti Máté (szólógitár): Miután az előző dobos kiszállt, májusban lehívtuk egy próbára.

Kornél: Egy szerencsés időpontban.

Nikosz: Mondhatni. A másik bandám, a Kicsi a Világ már elég jól összeszokott, én meg egy sztahanovista állat vagyok, úgyhogy lementem hozzájuk a terembe. Elég rossz volt egyébként, valami hiányzott. Aztán eltelt egy kis idő, nekik nem volt épp más, én meg hát… Szóval újra nekiveselkedtünk és akkor jött az a bizonyos szikra! 

Kornél: Érdekes amúgy, amíg Nikosz nem volt, volt két számunk. Amint megjött, hirtelen lett hat. Bocsánat, hat és fél!

Mihályfi Kristóf (basszus/ritmusgitár/vokál): Engem egyszer csak felhívtak. Úgy voltam vele, ha nem megyek, azt nagyon meg fogom bánni. Korábban sokat csalódtam zenekarokban. Sok formációban megfordultam, de általában én voltam a legképzettebb és az úgy nem az igazi.

Máté: Itt legalább te vagy a legbénább!

Kristóf: Hehe! Bizony, végre van léc, amit meg lehet ugrani.

Volt szerencsém meghallgatni a demótokat, ti mit gondoltok róla?

Máté: Ezt alapvetően gyakorlásnak szántuk. Mindent mi magunk csináltunk, teljesen buta módon itt vettük fel a teremben. Én kevertem. Nem tudok keverni. De még mindig jobban, mint a Kristóf…

Kristóf: Igen, én hangmérnök volnék.

Nikosz: Illetve különböző pályázatokra küldtük be az anyagot. Szeretnénk egy albumot csinálni, de pályázati pénz nélkül nem fog egytüdőre sikerülni.

Azért egy EP-t mindenképpen felveszünk a közeljövőben. Ott már sokkal jobban fogunk figyelni a minőségre. Az egy cél, hogy olyan produktumot állítsunk elő, ha valaki meghallgatja, még ha a stílus nem is tetszik neki, azt mondja: „Wow, ez össze van rakva!”

Kristóf: Egy másik cél, hogy minél többfelé eljussunk, mind írott, mind létező formátumunkban.

Nikosz: Nem egy ilyen szögeléses zenét játszunk, azt gondolom, van benne annyi dallam, hogy aki nyitott a világra, az megtalálja benne a szépet. Persze az ember a saját gyermekére elfogultsággal tekint. Komoly cél, hogy eljussunk más országokba.

Máté: Igazából minden is. Nem magánrepülőkben szeretnénk meghatározni, hogy mit akarunk elérni. Ugyanakkor, személy szerint, nem látom, hogy lenne egy olyan pont, ahol meg akarnánk állni. Mindig lehet feljebb lépni, fejlődni.

Kornél: Persze vannak olyan magaslatok, ahol a szintet tartani is nagyon nehéz. Nyilván egy idő után fontos a pénz, de nem hiszem, hogy ez kellene, meghatározzon minket.

Nikosz: A pénz csak egy könnyítés, úgy tekintek rá. Inkább az idő szempontjából fontos, hogy lehessen nyugodtan dolgozni. 

Kristóf: Meg, hogy legyen pedalboard!

Kornél: Összesítve, hosszútávon azért akarunk keresni a zenéléssel, hogy még többet és még jobban csinálhassuk.

Máté: Meg persze, hogy gazdagok legyünk és mindenki tudja, hogy kik vagyunk. Nincsenek határok! Irány a Mars!

Nikosz: Ha Elon Musk megoldja, ott is felléphetünk!

  • A srácok debüt bulija most pénteken lesz az S8-ban egy csomó tehetséges, fiatal előadóval – Ohm Maid, Arkas, Hársh, Worthless – közösen.

Szerző: Kutya