Nem hittétek volna, de Mindig Van Lejjebb
július 22, 2023

Pár hónapja jelent meg a Megtűrtek eddigi leghosszabb és legjobb anyaga, a Mindig Van Lejjebb, amiről mi is írtunk a blogon. A srácok ezután úgy döntöttek, hogy nem egyenként forgatnak klipeket az új trekkekhez, hanem bevetik magukat a Kriptába egy green screen elé, és forgatnak egy hatalmas live session videót. A végeredmény alább látható.

A Kripta a város legjobb félnyilvános, punk koncerthelyszíne, ahol többízben volt már 111records buli régebben is, úgyhogy a helyszín adta magát a Megtűrteknek. A dalokhoz az együttes (lehet őket így hívni?) barátai készítettek vizuálokat, illetve az összes albumon lévő vendégelőadó is megjelenik a sessionben.

A videót Földvári Varga Bence rendezte, az operatőrök pedig Lukácsi Benedek, illetve az idei Kikeltetőn shortlistes Pepee voltak. A vizuálokért felelős emberek teljes listáját pedig megtaláljátok a videó leírásában. Én személyesen nagyon izgalmasnak gondolom ezt a koncepciót, jól átadja a videó az egész lemez hangulatát. Szintén fontos még, hogy az év elején indult 111records miatt most már van egy olyan háló amibe a Megtűrtek is beletartozik, ami lehetővé teszi az ilyen nagyobb szabású együttműködéseket.