The Immigrants jam-szeánsz és bitorgia
március 18, 2018

A The Immigrants első single-je új lemezéről, a Let’s Get Lost nemrég jött ki, de máris elérte a 100 ezres nézettséget. A dal egy elég érdekes fordulat a zenekar eddigi munkásságához képest: most egy Keret Sessionön keresztül láthatjátok, hogy is néz ki élőben.

A videó egy elektro jamm session közepén jött létre, ahol a szinti-hegyek kamera mögött megbújó producerekkel párosultak a zenekari próbateremben. A bitorgiáért felelős Ben Leavez és Ferko, csakúgy, mint a teljes The Immigrantscélja, hogy kiszakítsák magányos hálószobájukból azokat, akik producerként közös zenélésre vágynak. „Teljesen más dinamikája van az elektronikus zenének az élő zenéléshez képest. A szettet, amit Ben Leavez 20 alkalom után már nagyon ígéretesre csiszolt, Ferkóval és velünk kiegészítve sikerült új szintre emelni.”

A pécsi The Immigrants vándorlása kalandos történet – „Sok kerítést kellett átugrani”. A ma progresszív space indie-rock-ot játszó zenekar gimis tinikként, 2012-ben, a Csillag Születiken keresztül pottyant be a köztudatba. „A volt gitárosunk barátnője nevezett minket. Mi meg azt gondoltuk, miért ne? Három hónapig minden nap 10 órát játszhattunk. Iskolába nem kellett járni, el volt nézve. Hát hülyék lettünk volna kihagyni. Ennek ellenére nem ajánlom a tehetségkutatózást – sokaknak a fejébe szállt a dolog, elhitték, hogy nagy sztárok.”

„Mi fiatalon is értettük, hogy attól hogy hirtelen a tévében mutogatnak, nem vagyunk többek senkinél. Ráadásul ez egy más ipar, sajnos nem mindig a művészet áll a középpontban. Minden tiszteletem a falunapozásé, a feldolgozás-zenekarok előtt is őszintén leborulok, szeretik sokan, igény van rá. Legalább zenével foglalkoznak, szerintem ez egy szép dolog, mi viszont nem értünk hozzá, ezért sem csináljuk.”

A ‘Let’s Get Lost’-hoz egy kampányt is hirdettek, amiben állami gondozott gyerekek segítségével festenek ki egy kórházat. A tavaszi turnéállomásaik közül öt településre lehetett szavazni. „Pécs nyerte a legtöbb szavazatot, így mindenképpen megyünk április 20-án, méghozzá a Pécsi Est Caféba.” Előbb azonban – március 22-én – lehull a lepel harmadik, legújabb lemezükről, mely a Colorblind címet fogja viselni.

  • Ugyanezen a napon a Kuplungban mutatják be az új albumot Dj Titusz, Papp Samu (Halott Pénz), Ferko, Aluphobia és Luli társaságában. A lineup azt sejteti, nem fogunk elektronikában szűkölködni.

Videó: Komróczki Dia, Kókai Dani