The Black Keys a VOLTon?
január 7, 2014

A 2013-mas VOLT elég szuperre sikeredett. Reméljük ez idén sem lesz másként, főleg a line-up tekintetében. December közepén már megkaptuk az első három nevet, ami már sokak fantáziáját beindította a nyár egyik legjobb fesztiváljával kapcsolatban.

Ahogy ez várható volt, el is indultak a totószerű találgatások, hogy milyen zenekarok várhatóak még 2014 júliusára. Mi most megpróbálunk nektek összeállítani egy objektív listát a sok kacsa, s spekuláció mellett. „Ha itt lesz MGMT, akkor tényleg jön az a Szigetre valami sztárelőadó, mondjuk az Arctic Monkeys?” Vagy a Szigetes(ebb) közönséget is meg akarják nyerni maguknak? Tény, szerintünk nem hátrány, hogy egy menőbb indie előadó is hivatalos Sopronba egy dán heavy metál banda, a Volbeat és a brit metalcore zenekar, a Bring Me the Horizon mellé.

Egy kis kutatómunkát végezve hamar megbizonyosodhatunk arról, hogy ezek az együttesek július 2-4 tájékán nemcsak a hűség városába látogatnak el, hanem a környező országok fesztiváljaira is. Ezek alapján megnéztük, hogy kik lesznek még nyáron a környéken, és elég sok érdekes nevet találtunk. A zenekarkereső radarunk főleg az amerikai The Black Keys-nél akadt ki, de bízunk benne, hogy a többi bandának, előadónak is örülni fogtok:

The Black Keys,
Foals,
Thirty Seconds To Mars,
Flogging Molly,
Pixies,
Franz Ferdinand,
Gesaffelstein,
Triggerfinger,
Phoenix,
Avenged Sevenfold,
Black Sabbath,
The Lumineers,
Poliça,
White Lies,
The 1975,
Daughter,
Warpaint,
Crystal Fighters,
Disclosure,
David Guetta,
Srillex,
Imagine Dragons,
Iron Maiden.

Reméljük, hogy egy csodás fesztiválban lesz részünk és az előbb felsorolt bandák közül tényleg többet is látunk majd. Írjátok meg kommentben, hogy kiknek örülnétek leginkább és azt is, ha szerintetek kihagytunk valakit.

Fotó: Major Kata
UPDATED: 2014.02.28