Októberben ismét beveszi az UH Fest Budapestet
szeptember 9, 2023

Közétették az előadók névsorát, akik október 2. és 8. között Budapestre látogatnak az UH Fest kereti között: idén 23 ország 35 művészét sorakoztatja fel a 2001 óta megrendezésre kerülő rendezvény.

Továbbra is a kísérletezés és elektronikus zene maradt főszerepben, idén olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a minimalizmust és folkot ötvöző francia La Téne, az indonéz Gabber Modus Operandi, vagy Phew, aki japán poszt-punk elektronikával várja az érdeklődőket.

A fesztivál kollaborációs hagyományához híven folytatódnak a tavasszal indult “hármas” rezidenciák is, ahol két hazai és egy nemzetközi alkotó mutatja majd be közös munkáját: ilyen például az ukrán származású Heinali közös projektje Gida-val és Mohácsi Júlia fényművésszel. Ezek mellett Nadah El Shazly és Elvin Brandhi Pollution Opera névre keresztelt audiovizuális alkotása, vagy Sara Parkman és Maria W Horn közös projektje, a Funeral Folk is helyet kaptak az eseményen.

Hazai előadók közül az improvizációs elektronikát játszó Drogded mellett találkozhatunk még Ötvös Kingával, vagy az elektronikus zenéjével brüsszelből visszalátogató Új Bálával.

Az UH Festnek a Gólya és Trafó mellett több belvárosi szórakozóhely is színteréül szolgál, így a bérletek mellett csak egy adott helyszínre is lesz lehetőség napijegyet váltani. Jegyeket és további infókat ide kattintva találtok.