Hárfáspop és strandszezon a hajó gyomrában

Cikk

május 24, 2015

keretblog.hu

330

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Amíg kint szakadt az eső, rólunk csak a veríték a koncerten. A fiatalok alkoholszagú lehellete és a párás beltéri levegő a Fran Palermo dalaival ténylegesen elhozta a dunapartra az ’LA beach’ hangulatot.

A péntek estét a Musica Moralia kezdte post-folkos, rituális énekekbe hajló dalaival, majd a Dal versenyen felbukkant Passed folytatta. Az előzenekarok kiválasztása kissé merész ötlet volt, hiszen az estén három teljesen más zenét játszó csapat lépett fel. Ennek ellenére, vagy emiatt is a koncert hangulata szépen emelkedett és a Fran Palermo színpadra lépésével betetőzött.

Pár lassabb dallal kezdett a házigazda, de utána minden egyes számmal növelték a tempót. A több mint másfél órás koncerten végighallgathattuk az új album teljes egészét az előző lemezek slágereivel kiegészítve. Csakúgy mint a tánctéren, a színpadon is csodás volt a hangulat. Virágok és hawaii ingek közepette szórakoztatták a nagyérdeműt. Az album készítésekor is közreműködő Ágoston Béla az élő showban is szerepelt a srácokkal és jóvoltából új hangszerekkel egészült ki a produkció. A koncertre minden jegy elkelt, és ezt egy hatalmas bulival meg is hálálta a Fran Palermo a közönségnek.

[AFG_gallery id=’55’]

PLAYLISTEK