Frappáns főcímdallal vezeti fel első nagylemezét a SYNONYMS
január 22, 2021

A SYNONYMS-ról már többször is írtunk;Vertical Solacecímű bemutatkozó daluk felkerült a kedvenc 2020-as dalainkat csokorba szedő listánkra, előtte pedig maga a duó is a friss és izgalmas tehetségeket gyűjtőre. Most pedig a tavaly íródott, de a nagyközönség előtt nyárra felépülő nagylemezük első szeletét mutatják be nálunk, az árulkodó elnevezésű Main Themec. szerzeményt, ami szerencsére hasonlóan keveri a kísérletező játékosságot a precizitással, mint elődje:

Huszár Kristófot már eddig is ismertük Christopher Waverként és az AGAVOIDból is, csakúgy, mint Matos Gergőt az Isle of Manből, ugyanakkor kettőjük zenei világainak fúziója bővelkedik az új ízekben is.

Az eklektikusnak, de egyben koherensnek ígérkező nagylemezen egyébként helyet kap majd a ‘Vertical Solace’ albumverziója is, a most megjelent ‘Main Theme’ pedig egyfajta főcímként funkcionál. A maga két és fél percével egy 80-as évek sci-fijébe – és Jean-Michel Jarre-jába – mártott, mégis futurisztikus hangulatszőnyeget terít a havonta érkező további hét dal elé, hogy aztán nyár végére kerek egésszé álljon össze a történet:   

„A lemez struktúrájánál, ívénél a fő szempont az volt, mintha filmzenét készítettünk volna, a ‘Main Theme’ pedig ennek az elképzelt filmnek a főcímdala, a nyolcadik szám végére pedig egy teljes ívet fogunk leírni.

Itt is folytattuk a ‘Vertical Solace’-nál elkezdett elektronikus elemek keverését a gitárokkal, basszusgitárral, csak a narratíva lett monumentálisabb”

– mesélték.

A srácok már tele vannak tervekkel az idei évre, a havi single megjelenéseken túl szeretnének kirakni egy live session videót is, és persze alig várják, hogy élőben is előadhassák első lemezük anyagát.