Önmagunk elvesztése és egymás megtalálása köré fonódik a Quiet Kid & the Speakers új klipje
április 14, 2021

A Csende Gergely hálószoba zenéléséből zajos négytagú zenekarrá fejlődő projekt útját már régóta nyomon kísérjük. Ugrálva táncoltunk rájuk a 2019-es Kikeltetőn tavalyi kislemezük pedig a kedvenceink közé is bekerült. Erről a korongról kapott most a személyes kedvenc ‘All My Friends‘ egy profi osztott képernyős videót, amit nálunk láthattok először:

Üde színfolt volt ez a szám a borongós hangulatú ‘Last Decade‘-en elnyúlosabb, lazább dallamával és nosztalgikus hangulatával. A dal központi témája az elveszés és barátainktól való elidgenedés, melyet Bánszegi Rebeka képkockái egy szerelmi egymásra találással bővítenek, ezzel téve pozitívabbá az anyag hangulatát. Az ismerős helyeken kalandozó főhősök sztorija már biztos mindenki fejében lezajlott, most azonban különösen jó ilyet látni, amikor minimális emberi kontaktusra van lehetőségünk. Arról már nem is beszélve, hogy már el is felejtettem milyen maszk nélküli arcokat látni a kisföldalattin, így ezért is hála jár ennek a klipnek. A felvétel történeről a rendező számolt be nekünk bővebben:

„Ez a szám volt az albumon a kedvencem, nagyon megfogott a hangulata” – mondta Rebeka. „A klip egy majdnem be nem teljesülő találkozásról szól. A koncepciót a húgommal együtt találtuk ki a hatodik kerületi pályázatra. Már nagyjából kiforrott a sztori, amikor eszébe jutott az osztott képernyő. Passzolt a tartalmi részhez, és egyébként is érdekelnek a különböző osztott képernyős megoldások, így emellett maradtunk A COVID-helyzet a mi dolgunkat is megnehezítette, mind a szigorított előírások, mind a nehezített engedélykérések miatt. Plusz sikerült január három leghidegebb napjára időzítenünk a szinte teljesen külső helyszíneken játszódó klip forgatását. Szóval szétfagytunk, de ezt leszámítva jó volt a hangulat, nagyon profi stáb volt”

Talán sosem ábrándoztak annyit az emberek a találkozásról, mint manapság. A nagy tereket megtöltő reverbek, delayek és torzítók gyönyörűen ki tudják fejezni ezt a reményteli sóvárgást” – osztotta meg zenei gondolatait Csende Gergely.

A Quiet Kid & The Speakers hamarosan befejezi következő kislemezének
munkálatait, melynek megjelenését tavaszra tervezik. A neo-pszichedeliát játszó együttes a ‘Last Decade’ sötét, posztpunkos hangzásvilága után most színesebb és poposabb dalokat ígér.

Annyi minden megváltozott körülöttünk az elmúlt egy évben. Miért pont a mi zenénk lenne ugyanolyan?” – tette hozzá a frontember.