Friss népdalfeldolgozás a Middlemist Red frontemberétől

Cikk

november 6, 2018

Énekes András Előd

663

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Nóvé Soma korábbi szólóestjein már dolgozott fel különböző magyar népdalokat egyszálgitáron, most azonban egy koncepciózusabb projekt első darabját osztotta meg.

A Middlemist Red énekes-gitárosa ‘Látod, rózsám’ címmel jelentette meg első hivatalos szólótrackjét, mely lényegében egy népdalfeldolgozás feldolgozása. A dél-dunántúli népdalt többek között a legendás Muzsikás is feldolgozta Kati-Kata címmel.

Ezt a verziót gondolta tovább Soma – áthengszerelve elektromos gitárra, zajos pszich-rock dobkíséretre és egy szaxofonra. A füljáratokban könnyen ottmaradó dallam ezzel kapott egy kis garázshangzást némi Morphine beütéssel. Izgalmasnak tűnik leírva, szóval hallgassátok inkább.

Szerencsére nem marad árván ez a nóta, hamarosan ugyanis egy kislemeznyi népdalfeldolgozással fog jelentkezni Soma. A lemez producere és hangmérnöke a Run Over Dogsból ismerős Gál Máté lesz.

PLAYLISTEK