Monstaz. új klipjében deszkán robog végig az élet hullámvasútján

Cikk

május 22, 2019

Csóka Ágnes

1109

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Kővágó Dani már kiskora óta a zenének él, az elmúlt években pedig a John Murphy ír zenésszel közös rendszeres norvégiai koncertezések mellett sessionzenészként megjárta már a hazai mainstream könnyűzene sok szegletét, és 2012 óta saját zenéket is kiad Monstaz. néven. Új DIY videója pedig megér egy misét!

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Az alapvetően elektronikus, de rockzenei elemekkel fűszerezett projekt egyik száma, a 2014-ben megjelent ‘Popcorn Funk’ szép sikert futott be a világhálón, előbb az anime fórumok, majd a YouTube gamer-közössége zárta a szívébe a dalt, melynek eredeti feltöltése is 300.000 megtekintés felett jár, de egy rajongói feltöltés már megütötte az ötmilliós (!) nézettséget. A szám az internetes sikernek köszönhetően több reklámban is felcsendült, köztük a francia McDonald’s egy kampányvideójában is.

Dani 2015-ben hozta ki a korábbiakhoz képest introspektívebb és  befelé fordulóbb Laavalamp EP-t, most azonban a Popcorn Funk-fejezet folytatásaként és továbbgondolásaként megérkezett a ‘Bubblegum Punk’ című szám, melyhez DIY videó is készült.

A ‘Bubblegum Punk’ nem csak a dal műfaji definíciója, egyben önmeghatározás is, és a számot egy a zenész utazásait és mindennapjait megörökítő telefonos pillanatképekből mozgalmas és trashsztétikus kisfilmmé összeálló klip egészíti ki.

A Bubblegum Punk egyben én vagyok és a szám stílusa is. A szöveg az elérhetetlen üldözéséről szól, a zene verze-refrén dinamikája (frusztráció vs. érzelmek kiengedése) pedig az ebből fakadó érzelmi hullámvölgyet szimbolizálja.

A videóról pedig a következőket mondta el Dani:

A videóklipet én készítettem a telefonos felvételeimből, amik az elmúlt másfél évemet mutatják be villanásokon keresztül. Technikailag az utazásos Instagram-videóim ihlették ezt a videoklipet. Ezek leginkább azokat a pillanatokat mutatják be, amiket én a hype érzéssel és az érzelmek kiengedésével azonosítok. Ezek azok a pillanatok, amik elviselhetővé teszik az elérhetetlen üldözését…

Íme az eseménydús mű;

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK