Galaxisok
A Galaxisokkal vettük végig új lemezüket, dalról dalra – Videó
március 28, 2023

Új videónkban a Galaxisok friss albumát, a ‘Minket ne szeress’-t vettük végig, dalról-dalra. A szokásos daltörténet mesélésén túl beszélgettünk a nyolcvanas évek zenekarairól, amik a fő inspirációt adták.

Ennek a lemeznek a zenei koncepción és a szövegalkotási, amolyan stílusgyakorlaton kívül nem volt célja bármit is állítani a nyolcvanas évekről. Éppen az volt a cél, hogy a Galaxisokról áruljunk el valamit, azzal, hogy olyat csinálunk, amit eddig nem tettünk. A zene játékossága és milyensége sokkal fontosabb, mint a szöveg tartalma.

– Szabó Benedek

A markánsan érzékelhető inspirációkon túl bizonyos szabályok, keretek is megfogalmazódtak, az eredeti elképzelés támaszaként. A meghatározott technikai körülmények mellett bátor felvételi koreográfia is végig jelen volt, hogy tényleg úgy szóljon az egész, mint egy kéz alatt terjedő, első demókazi. Új dalról dalra részünkben ezeket is említjük, de elhangzik minden fő hatás és forrás is, átfogó képet adva a Galaxisok jelenjéről.

Nézzétek meg őket élőben április harmadikán a Szenesben, Pécsen, hetedikén Kecskeméten, illetve az albumbemutatón, nyolcadikán, a Gólyában!

Kamera: Komróczki Dia, Szabó Dominik
Vágó, szerkesztő: Szabó Dominik