Csütörtökön indul a Klipszemle, mi is ott vagyunk a shortlisten

Cikk

október 12, 2021

Orbán Kata

502

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Klipszemlét, melyet ez évben is az Akvárium Klub lát vendégül. Az október 14-i klipünnepen rendhagyó módon az elmúlt két év videóit veszik górcső alá, majdnem két tucat kategóriában. Ha ez nem lenne elég szakmai és zenés programokkal, illetve klipvetítéssel is várják az érdeklődőket. Ja, és mindezt ingyen!

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Szóval pontosan mire is lehet számítani? Három teremben szimultán tekinthetőek meg az audiovizuális anyagok, miközben a teraszon (vagy rossz idő esetén a KisHallban) izgalmas koncerteket csíphetünk el, és emellett kerekasztal-beszélgetésekre is beülhetünk majd, melyek meglepő módon nem csak a videó gyártásról szólnak majd. Ha lejjebb görgettek a részletes programot csekkolva választhattok kedvetekre valót:

Zenei programok:

Szakmai programok:

És akkor egy kevés háttérinfó a versenyről: 1042 benevezett klipből került ki először a 200 shortlistes alkotás, majd ez alapján jöttek létre a kategóriák, ahonnan már a kilenctagú zsűri választotta ki a győzteseket. A zsűri idén is elég impozáns, így találhatunk például a listán fotográfust, rendezőt, operatőrt, vágót, színészt és zeneszerzőt is.

Talán pont ezért is érezzük hatalmas megtiszteltetésnek, hogy a legjobb performansz kategóriájában a HOLI-val készült KERET Live is shortlistre került. Ha esetleg eddig kimaradt volna nektek, akkor most pótolhatjátok.

Kiemelt kép: Magyar Klipszemle Facebook

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!