Katartikus teljességgel zárja új dalában az évet a Cataflamingo
december 8, 2023

A Cataflamingo első nagylemeze, az ‘Ajtónak támaszkodni’ idén októberben jelent meg, most ennek a hosszú és sűrű időszaknak, valamint az évnek lezárásaképpen, megjelent legújabb daluk, a ‘megbocsi’. A dalnak egy korábbi verziója már megjelent a zenekar 2020-as projektjében, a #C1AD1E-n, ugyanakkor ezen verzióban egy szál akusztikus gitárral lett felvéve az egész szám. A most megjelent dal az új hangszereléssel pedig már egy teljesen más élményt nyújt.

Nem szab határokat magának, a dal maga a meglepetés. Elkezdődik és szépsége az egyszerűségében rejlik, egy rezignált ember gondolatvilága tárul elénk. Egy ideig visz is magával ez a melankolikus dallamvonal, aztán a szöveggel párhuzamosan, szintről-szintre, egyre katartikusabb módon kiteljesedik a szám.

A zenekar többi dalában is fellelhető a szövegek mélysége és azok központi szerepe, és most itt sincs ez másképp. A címből nem adódik egyértelműen, mégis erősen lírikus, olyan mondatokkal, amik gyomorba vágnak. Megrág, aztán kiköp, a végén meg azt keresed, hogy mi maradt belőled.

Mindezek után pedig elkezdődik egy új szakasz a zenekar életében, ami pedig biztos: a következő lemez legalább annyira izgalmas lesz, mint az eddig megjelent munkák.