A zenei kavalkád és a kavargó változékonyság elevenedik meg a Máklikőr új dalában
december 30, 2023

A 2020-ban debütáló Máklikőr az elmúlt időszakban egyre többször feltűnik a hazai zenei színtéren, nemrég készítettünk is velük egy interjút, most pedig az első EP-jük után, a közelgő nagylemezükről megjelent az első daluk és videóklipjük, a Pillangó.

A dal címe, mondanivalója és a zenei kivitelezése is összhangba kerül ebben a számban, most kezd látszani az, hogy révbe ér a zenekar. Van valami a Máklikőrben, ami megfog, amitől elkezded hallgatni őket és egyszer csak azt érzed, hogy visz magával ez a lendület, ami bennük van. Az első pár daluk megjelenése után, szembejött párszor a nevük, de nem hagyott mély nyomot bennem, aztán hallottam őket élőben játszani és egy teljesen más zenei világ tárult elém. Most a Pillangó megjelenése után pedig újra meg újra ugyanaz az érzés kap el, mint azon az első koncerten.

A dal arról szól, hogy az apró döntések miként vannak hatással az életünk folyására, egy pillangó szárnyának rebbenése hogyan okozhat orkánt a világ túlsó felén. Ha így nézzük a létezést, nagyon kevés dolog van, ami konstans tud maradni az életben, de talán az egyik az, hogy mindenki szeretve akar lenni. A dal tempóbeli változásai ezt a turbulenciát hivatottak bemutatni, az ismétlődő gitár és trombita témák pedig az orkánban a konstans tagot.

A Máklikőr friss és egyedi hangzása, a dal izgalmas hangszerelése és üzenete is azt mutatja, hogy mindig tudnak valami újat mutatni a fiúk, a változékonyság és a kiszámíthatatlanság az, ami most meghatározza őket. A dalhoz készült klip is tükrözi a szám tartalmát, s mindeközben túlmutat a felszínes sémákon, a dinamikus vizuális elemek pedig hozzáadnak egy új dimenziót ehhez a zenei élményhez. Hamarosan megjelenik a lemez többi dala is, addig is kíváncsian várom, hogy milyen meglepetéseket tartogat még számunkra a zenekar.