Izgalmas előadókkal és audiovizuális élményekkel érkezik az első inotai fesztivál
február 28, 2023

A tavalyi nyitás után idén egy 4 napos fesztivál költözik be az 50-es években épült inotai hőerőműbe, ahol többek között a turbinacsarnokban, a kazántérben és az egyik hűtőtoronyban nézhetünk majd meg különböző audiovizuális produkciókat.

Fellépőnek érkezik többek között a brit Daniel Avery, az angol-német postpunk zenekar, a Lebanon Hanover, az Aphex Twin állandó kollaborátorával, Weirdcore-ral érkező zajzenész Slikback, és az új lemezüknek világpremiert tartó Extrawelt.

A meghívott művészek gondolatokat ébresztenek, változásra inspirálnak, kapcsolatokat teremtenek, és teszik mindezt a szocialista múlt egyik legnagyobb ipari beruházásának, a Várpalota melletti inotai hőerőműnek lenyűgöző területén, ahol a múlt és jövő formái rendeződnek egy kivételesen eredeti egységbe.

– Írják a szervezők a fesztivál weboldalán.

Ezen elvek alapján a hazai előadók közül már biztosan fellép majd a friss lemezzel rendelkező Iamyank, a a tavaly első magyar lemezükkel nálunk premierező Platon Karataev, továbbá Mákó Mári és Zságer Balázs.

Jönnek emellett izgalmas vizuál- és fényművészeti projektek illetve klasszikus industrial techno előadók is, mint Oscar Mulero és Lewis Fautzi.

  • A szervezők elmondása alapján a fellépők listája a jövőben tovább bővül majd. Részletes fellépőket és jegyeket pedig erre találtok.

Kiemelt kép: Besnyő Dániel