Újra lesz INOTA Fesztivál
november 8, 2023

Szerda este tartották az ország egyik legnagyobb zeneipari konferenciáját, a Music Hungary-t, ahol második alkalommal adták át a Music Hungary-Díjat. A Legjobb Vizuál kategória nyertese az INOTA Fesztivál lett, akik nevében Kálmán Mátyás Mao, a fesztivál egyik szervezője vette át az elismerést. A köszönőbeszédjében megerősítette, amiről szeptember óta eddig csak találgatni lehetett: folytatják a munkát, így várhatóan újra lesz INOTA a Veszprém melletti hőerőműben.

FRISSÍTÉS: Később a szervezők pontosították az elhangzottakat: várhatóan jövőre több napos fesztivált nem, csak egy kisebb, hasonló szellemben formálódó rendezvényt tartanak, és az ideihez hasonló teljes program 2025-ben kerülhet újra megrendezésre.

Az INOTA Fesztivált idén rendezték meg először azzal a céllal, hogy kortárs és előremutató audiovizuális programjával új színt vigyen a hazai fesztiválpalettára, egyúttal megszólítva a nemzetközi színteret is. Mi itt ott voltunk, itt írtunk róla beszámolót. A húsz éve inaktív inotai hőerőmű a maga három emblematikus hűtőtornyával a nyár végén kelt ismét életre, a minden érzékre ható élményderbi özel 18 ezer embernek adott maradandó audiovizuális élményt.

Az idei fesztivál előtt bejártuk a helyszínt, amiről alább találjátok a videónkat.