Hundred Sins Kolibrivel kiegészülve melegít minket közelgő lemezére – Premier
április 1, 2022

Hundred Sins nevét az elmúlt években több jól futó zene mellett is olvashattuk, legyen szó a mainstream színtéren hatalmasat menő Azahriah-ról, a tavalyi évben a rap közeget leuraló Beton.Hofiról vagy a Kikeltetőn is döntőbe jutó Ajsa Lunáról. Bár mind más-más műfajban mozognak, a titokzatos maszkos producer mindegyikőjükkel megtalálta a közös hangot.

A nyáron megjelent, szintén Kolibrivel közös, elektro-alter Zárószám után megérkezett a ‘Fuss’, ami az előbb említett hangzást viszi tovább. Furcsa fúziónak számít az elektronikus és az alternatív zene, és bár a producerhez a saját elmondása szerint nem áll közel a műfaj, zenei alapjai mégis beleillenek Kolibri szövegvilágába.

Kama és Máriusz (Banana Records) az egyik tali alkalmával említett egy egyszál gitáros krézi Momés srácot akinek nagyon jó hangja van, viszont kéne mellé egy producer aki elkészíti neki kiadható állapotra a számokat. Pár hét múlva át is jött Bandi, én alapokat mutogattam neki ő meg jegyzetekből próbálgatta rá az előre megírt verseket/dalszövegeket. Így született a Zárószám és a Fuss, még 2020 végén.

mondta Hundred Sins

Ez a szám a május hatodikán érkező OPERA album első dala, amit koncerteken a közönség már nyár eleje óta hallhat, és az előadó elmondása alapján hatalmas sikernek örvend a rajongók körében.

A Fuss az első szám amit hallhattok az albumról, már tavaly augusztus óta tesztelgetjük a számot koncerteken és soha nem vártak még tőlem ennyire számot, 10-ből 9-szer a Fusst kérdezik és az a maradék 1 meg a Gyöngyhajú Lány feldolgozás.

Az albumon egyébként 20 közreműködő előadó szerepel majd, a számokban Hundred Sins próbálta mindig ismeretlen terepre vinni az előadókat, ami mindenképp izgalmas számokat jelent majd.

Mindegyik előadót próbáltam kimozdítani a komfortzónából, vagy olyan zenét írni neki amit senki nem gondolt volna, hogy működhet. Egyetlen percet sem feszültem a lemezen, ez az előző egy évemnek a termése, nem erőltettünk semmit, csak jól éreztük magunkat és közben születtek zenék is.

A dalhoz klip is érkezett, amit Vitó Zsombor, Pálmai Levente és Szűcs Andris készített. A folyamatról Hundred Sins így mesélt:

„Vitó Zsomborral és Bandival ültünk össze hárman ötletelni, nem feszültünk rá a dologra, igazából egy jó időtöltés volt és közben klip ötleteket dobáltunk be amit később letisztítottunk, egy dolgot tudtunk az első pillanattól, hogy Szűcs Andrisnak kell színezni, a többiről meg gondoskodott az Ouzo-Sprite.”

  • Hundred Sins hamarosan megjelenő lemezét élőben először május 14-én az Akváriumban hallhatjátok, ahol a Grosskidz hazai trap kollektíva lesz a vendég.