Megérte várni a Grand Mexican Warlock új lemezére
október 13, 2023

Teljes gőzzel tért vissza a Grand Mexican Warlock, október 11-én jelent meg legújabb nagylemezük, az Eulogy. Érdemes tudni a bandáról, hogy utoljára 2016-ban adtak ki nagylemezt, 2018-ban visszavonultak, majd 2021-ben kezdtek el újra együtt mozgolódni, és milyen jól tették. Az egész lemezen érződik, hogy olyan energiákat adnak át, amit nem tudtak volna egy kényszeredett, erőltetetten együttmaradt bandával, így viszont egy borzalmasan profi és erős lemezzel ajándékoztak meg bennünket.

Fotó: Kósa Péter

A Eulogy (gyászbeszéd) cím önmagáért beszél, hiszen Undos (Bodóczy Zoltán, vokál) is „világvége” lemezként hivatkozik rá.

A szövegeket Undosnak, míg a zenei részt Szabó Lászlónak köszönhetjük. A lemez első négy száma valóban ezt a világvége hangulatot idézi, sokszor teletűzdelve lírai elemekkel, és brutál erős riffekkel, majd a lemez végére egy jóval személyesebb hangnemet tapasztalunk.

A lemezt itt tudjátok hallgatni:

Az egyik kedvencem a Despise the Protagonist, amiben rettentő sok minden történik, a metálosabb vonaltól kezdve, a több szólamú melankólikusabb részeken át, egészen a kuruzslóként szavaló részig, mindent megtalálhatunk a több mint 9 perces trackben. Markánsan kiemelik a zenekar minden erősségét, legalább három részre lehet bontani ezt az egy számot, mégis határozott egységet alkotnak a srácok. Ez zárja le a lemez első részét, amit a Forever Blue követ, aminek már a kezdő akkordjainál érezhető az éles váltás, hangsúlyosabban jelenik meg a billentyű, majd egy elektronikusabb fonalat vesznek fel. Ezt pedig az Ars Moriendi-vel fejelik meg, ami pedig egy jazzes alapot hoz, álomszerű szövegezéssel, így ez a kombó egy nagyon szerethetővé teszi. Összességében tökéletes társ a mindennapokra, bármikor bárhol lehet hallgatni és sokszínűsége miatt minden hangulathoz van egy track.

A borítót Keresztesi Botond készítette, a magyar kortárs művészet egyik kiemelkedő alakja. Ez az együttműködés még tökéletesebbé teszi az egészet. A lemezt a KitchenRoom Stúdióban vették fel Kolozsi Péter hangmérnök közreműködésével.

  • Az Eulogy-t november 18-án mutatják be élőben a Magyar Zene Házában, jegyekért és infókért katt ide.