Élő fellépésekre melegít új dalával 0LIBL00D – Premier
október 16, 2023

Úgy látszik, egy hónapnyi lassú, nehéz haldoklás után végül itt hagyott minket a nyári idő. Megérkeztek a hideg esték, a délutáni esőzések. Még friss az érzés a hosszúra nyúlt forróság után, ilyenkor még élvezi az ember a hűvös békét – tökéletesen illeszkedik ebbe a félreérthetetlenül őszi hangulatba 0LIBL00D új single-je, a summer rain.

A dobosból lett elektronikus zenész 2022-ben mutatta meg magát először a sokszor
megnyugtató, de valahol mégis baljóslatú, sejtelmes hangzásvilágú EP-jével, a 1O1-gyel. A summer rain is hasonló hangulatot idéz, ám a dalt hallgatva hamar feltűnik, hogy az elmúlt egy évben mennyit fejlődött 0LIBL00D zenei kifejezésmódja. Sajátos, egyedi textúrák, organikusan, nem tolakodóan változó groove-ok, egy nosztalgikus akkordkör. A zenész így fogalmaz ezzel kapcsolatban:

„Nagyon szeretem a fura hangokat, a végtelenségig csavargatott szintiket. Az a célom, hogy ezeket a hangokat, amik önmagukban nem sok embert mozgatnak meg, olyan kontextusba helyezzem, amiben nagyon is van helyük, van hatásuk az emberre. Röviden és tömören: szétcsavart analóg szintik melankóliával és nyugalommal fűszerezve.”

0LIBL00D eddig még sosem adott élő show-t, ám ezen nagyon hamar változtatni szeretne.

„Ezután a single után az egyik fő fókuszom egy live set előkészítése lesz, amit remélhetőleg hamarost elő is adhatok valahol. Idén Amszterdamban tanulok, úgyhogy nagy eséllyel először majd itt, de a célom az, hogy legkésőbb nyáron Magyarországon is legyenek koncertek, és hogy esetleg egy-két kisebb fesztiválra is eljussak a projekttel.”

– Meséli Olivér

Akárhogy is lesz, Oli eddig megjelent munkái továbbra is hallgathatóak a neten, volt amiről cikket is írtunk.