AKC Misi Szlimmyvel és Miller Daviddal karöltve melegít közelgő lemezére – Premier
május 4, 2023

Ha a néhány hónappal ezelőtt megjelent én meg ők egy életjel volt a rajongóknak, az Utca verified már egy egyértelmű beköszönés: AKC Misi köszöni szépen, jól van, és az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgozott a május közepén megjelenő nagylemezén, ami a Long Live AKC címet viseli majd.

A lemez fő témáját kijelelő trekk a Szlimmyvel és Miller Daviddal közös Utca verified, aminek videóklipjét nálunk láthatjátok először.

A dal mindössze néhány óra alatt készült egy dalszerzőtáborban, Misit pedig főképp a dal elején hallható, klasszikus sample inspirálta szövege megírásakor:

„Nosztalgikus érzéseket keltett bennem: az az időszak jutott róla eszembe, amikor még állandóan az utcán lógtunk, szinte az volt az otthonunk. Mindenkit ismertünk, ott találkoztunk, ott éltünk – kicsit ezt a vibe-ot akartam behozni a dalba. Ezt állítjuk szembe aztán azzal, hogy milyen az életünk most: ahogy jönnek a featek, úgy bontakozik ki a történet, és jutunk el a jelenbe.”

A nosztalgikus sztori megjelenik a klipben is, aminek egy része Misi régi iskolájában, az ócsai Bolyai János Gimnáziumban forgott.

A srácok egy csapatba kerültek a fent említett dalszerzőtáborban, ahol először dolgoztak együtt, de gyorsan megtalálták a közös hangot:

„Szlimmyt már hallottam többször, és volt elképzelésem arról, hogy milyen lesz a közös munka, viszont Miller Davidról szinte semmit nem tudtam. Egyszerűen lenyűgözött, hogy milyen gyorsan tud szöveget írni, mennyire tehetséges és milyen technikásan énekel.”

– emlékszik vissza Misi a dalszerzőtáborban szerzett élményeire

Az ócsai rapper szeretett volna kicsit kilépni a komfortzónájából és új soundokat próbálgatni – és teszi ezt előző, Vivien című albumának megjelenése óta. A Long Live AKC mindenképp egy érettebb projekt lesz, mind hangzását, mind témáit illetően:

„Már nem az lesz, hogy minden lányt megakarok dugni a diszkóban, hanem hogy minden lánynak befektetési tanácsot adok a diszkóban.”

– mesélte Misi pár hónapja a Sávlekötő adásában

A határok feszegetését mutatja az is, hogy a lemezen most kevesebb OTL feat lesz, és megjelennek teljesen váratlan arcok is, de aggodalomra semmi ok: mindössze arról van szó, hogy a Long Live AKC kreatív víziójába más előadók is passzolnak.

„Alig várom, hogy megmutathassam nektek a kész anyagot. Az eddigi visszajelzések alapján ez nem csak szerintem lesz egy különleges lemez – annál pedig elképzelni sem tudok gyönyörűbbet, mint amikor a hallgató is tud azonosulni a zenémmel, a mondandómmal.”