Menu

A karácsonyi hajrába befordulva ajándékozós hangulatba került a város, de az év utolsó előtti hetében mi, zenefogyasztók kapjuk a legjobb ajándékokat. Elég sűrű hét lesz a mostani, a Toldi Twin Peaks-estjével, a Run Over Dogs évzárójával, a Csaknekedkislány elmaradhatatlani karácsonyi bulijával a Mayberian Sanskülotts-cal, s de hétvégén a soul-hiphop rajongók is élvezkedhetnek a Save the Date második kiadásán.

Hétköznap

 • Dec 19 – Első melankolikus magyar estjével már egyszer megtömte a Kuplungot Henri Gonzo, most kedden pedig újabb magyar dalcsokorral készül a Fran Palermo frontembere.
 • Dec 19 – Tematikus buli a Toldiban! A kultsorozatok szent és sérthetetlen alapműve, a Twin Peaks kerül a terítékre. A tombolán és szépségversenyen kívül minikoncertek is lesznek az Unknown Child, az Imanexperiment és Nóvé Soma közreműködésével, mellettük pedig természetesen a Lynch-univerzum legmarkánsabb zenéi fognak pörögni. Bang bang!
 • Dec 20 – A kortárs magyar irodalom és könnyűzene találkozása megszülte az évek óta sikeres Rájátszás-projektet, s ez a buzgalom a fiatalabb generációt is megihlette. Ezúttal Szarka Károly ‘Az én hibám’ című, készülő regénye és Sallai László doktor úr eltitkolt, elfeledett és kevésbé slágeres dalai kerülnek egy közös dimenzióba.
 • Dec 20 – Aki keményebb élményre szomjazik szerdán, annak irány a Kuplung, ahol a Japán turnéjából éppen hazaért Run Over Dogs düngöli szét a színpadot a Dungaree és a River of Lust segítségével.
 • Dec 20 – A Robotban igazi Kikeltetős line-up jött össze, hiszena  Lemurian Folk Songs mellett az idei tehetségkutatónk elődöntőse és döntőse, az Indeed és a The Swamp Creatures is zúzni fog a szerdai éjszakában.
 • Dec 21 – Egy ausztrál zeneszerző, James Chatburn vendégeskedik a Tinta Art Caféban. Soulos, indietronicás produkciója mellett a stílus magyar képviselői, a Tape Delayes duó Zolo & Halo is játszik egy saját szettet.
 • Dec 21 – A Toldiban elszabadul a magyar nyelvű underground agymenés: fellép a töretlen népszerűség felé száguldó (halál;orgazmus) és a Buzi kisfiúk.
 • Dec 21 – A csütörtök és a hét legfényesebb, legátszellemültebb buliját a Hajón rendezik, a Csaknekedkislány és a Mayberian Sanskülotts közös karácsonyi összejövetelén.
 • Dec 21 – Ezzel még mindig nincs vége a csütörtöki kínálatnak, hiszen az elementáris erejű jazz-produkció, a Gnú is megmutatja magát az Aurórában.

Hétvége

 • Dec 22 – Tavaly bejött, idén pedig emelnek a téten a Save the Date szervezői. Egynapos soul-hiphop buli az Akváriumban, a színtér legjobb magyar képviselőivel, illetve néhány külföldi vendéggel és egy csomó koprodukcióval – ahogy azt illik. A teljes igénye nélkül: SoulClap Budapest, Slow Village, M3nsa, Babé Sila, Amoeba feat Sena, Call me Unique (UK), James Chatburn (AU) itt is, plusz az idén már egy-egy finom lemezt jegyző Window és Róqa is új EP-t fog avatni pénteken.
 • Dec 22 – A Kék Lóban ennél is különlegesebb dologra kerül sor: Tizennégy zenész hangszerekkel fog techno zenét játszani. Komolyan? Úgy tűnik.
 • Dec 22 – A szeretet ünnepe előtt két nappal mivel mással tehetné fel idei teljesítményére a koronát a Toldi Klub, mint a szeretet földi helytartójának koncertjével. Igen, Kozsó és az Ámokfutók a Bajcsyn!
 • Dec 22 – Talán váratlanul is nagy sikere van az italodiscóknak a Beat on the Bratben, de a csúcson nem kiszállni kell, hanem tovább pörgetni a lemezeket az ének és a tánc hazájából. Jubileumi 10. bulijához ért a Super Italo partisorozata, az este során stílszerűen tíz dj váltja egymást a pultban.
 • Dec 23 – A megunhatatlan örömzenét játszó Zuboly az A38 hajón tartja évzáró koncertjét. Előzenekaruk a Csángálló lesz.

Támogasd a KERET blogot a Patreonon!

Támogass!

Támogasd a KERET blog működését havi rendszeres adománnyal a Patreonon!

500 FT / Hó

Támogatom

1200 FT / Hó

Támogatom

5000 FT / Hó

Támogatom

További cikkek