Kissbaba olyan laza, még a kabátját sem veszi fel teljesen az új lemezét kísérő klipjében
április 20, 2024

Közel egy hónapja adtunk hírt a lemezt felvezető első dalról, most itt a teljes anyag, aminek executive producere a Kikeltetős WXLFLESS mögött DJ-ző txybandi, a közreműködők között pedig az OTL-es Lenszkij, AKC Kretta és Damigo, pataki, A T4g és a portugál CHVPO is feltűnik.

A címadó Monopolyhoz egy one-shot videó is készült, amiben a 808.5 című dalon featelő AKC Damigo is beugrik egy cameora, majd csomagtartóba zárja Kissbabát, hogy miért, az nem teljesen tiszta.

A páros a 2021-es Pachanga EP után is szeretett volna még kollaborálni, az viszont, hogy ez egy albummá duzzadt, teljesen organikus alakult, a megjelenő dalok pedig inkább egy era lezárásaként értelmezhetőek, nem pedig új kezdetnek.

„Számomra inkább van lezárás jellege, mint egy új fejezet. Másféle zenéken dolgozom a lemez leadása óta, és máshogy gondolkodom a műfajról is. Nem szeretnék, ugyanolyan számokat készíteni, még akkor sem,  ha könnyen mennek, vagy nagyon szeretik az emberek. Ennél a lemeznél sem érzem azt, hogy hasonlít a Pachanga műanyag west coast hangulatához és nincs tervben “MONOPOLY 2” sem”

mondja Kissbaba.

A feature listából valószínűleg mindenki számára ismeretlen CHVPO-val pedig egy teljesen véletlen találkoztak:

„CHVPO egy velem egyidős portugál srác, akivel 2023 nyarán találkoztam egy belvárosi kosárpályán. Ott összehaverkodtunk és említette, hogy rappel és nagyon szívesen dolgozna helyi arcokkal. Én pedig nagyon régóta szerettem volna egy külföldi feature-t úgyhogy könnyen összehoztuk”

– meséli txybandi.

A teljes anyag mix/mastere az idei Kikeltetőn is zsűriző AKC Misi munkája, aki néhány dalba producerként is belenyúlt, a lemez pedig minden elfogultság nélkül egy jól hangzó pakká állt össze.