Egy hét nyár a Fat & Cute-tal: nálunk debütál a DESEDA Session
október 23, 2018

Mielőtt az őszi fagyoskodás elvenné a táncos kedvünket, kapunk egy adag parázsló nyári chill-t a tavalyi Kikeltetőn szívünkbe zárt Fat & Cute-tól. A srácok első kislemeze pontosan egy hét múlva érkezik: ráhangolódásként és egyben azért is, hogy teljesebb képet kapjunk róluk és kicsit mi magunk is megmártózhassunk a badass „kövér cuki életérzésben”, úgy döntöttek, hogy egy egyhetes nyaralós sessionnel rukkolnak elő.

A Deseda-tó menti hátsókertben rögzített – és csintalan animációkkal/életképekkel fűszerezett – saját számok és feldolgozások naponta érkeznek majd Fuzzszopók Records nevezetű YouTube-csatornájukon, minden este 7-kor.

Az első példány, egy tüzes Creedence Clearwater Revival-feldolgozás pedig nálunk debütál:

Hogy született meg a nyaralós session ötlete?

Ilyen hangszeres nyaralást már tavaly is összehoztunk, csak idén egy hangyafasznyival átgondoltabban csináltuk, legalább azt kitaláltuk előre, hogy kb. milyen dalokat akarunk majd játszani. Aztán valamikor egy sörözés alatt felmerült az ötlet, hogy videóra is vehetnénk, ahogy a szőlős mellett a telek végében zenélgetünk, Berci barátunk meg szeret videózni és mint az kiderült, igencsak ért is hozzá. Csípjük az ilyen session videókat, fasza helyszíneken.

Márk megfogalmazta, hogy a videósorozat célja az is lenne, hogy az emberek lássanak egy teljesebb képet a Fat & Cute-ról, hogy „nem csak a baszatás megy mindig”. Ezek mentén hogyan jellemeznétek a megjelenő EP személyiségét?

A kislemez inkább azt mutatja, amit amúgy is csinálunk, a hangos arcbalépős motyót. Nem meglepő, de kb. az volt a cél, hogy szóljon úgy, mint élőben. Egyébként a Keplerben vettük fel jó dögmelegben augusztus elején, pont a nyaralást követő hétvégén.

Megvan az esélye, hogy nagyon beleszeretünk ezekbe a feldolgozásaitokba is, amik a videók között helyet kaptak – hallhatjuk majd őket koncerteken is?

Hagyományos Fat & Cute koncerten biztos nem, de az ötlet egyébként jó. Tavaly a Beat indie-karácsonyán játszottunk már Cat & Flute-ként három Connan Mockasin feldolgozást, lehet, hogy lesz majd hasonló valamikor.

A tavalyi Kikeltetőn ismerkedtünk meg a zenétekkel – mik voltak az eltelt év csúcspontjai?

Jó sűrű év volt, élveztük. Az algyői pop piknik pl., az Ubikfarm, pajtában baszatni a Művölgyön, a Pontoon-os buli zseniális volt, meg ami várakozáson felüli volt még, az a Kolin mobilszínpad kétszer is.

Ha nyomon követitek az ideit, van olyan, akivel szimpatizáltok?

Külön kedvencünk nincs, de Asztrik pl. régi barátunk már vagy tíz éve, nyilván kicsit elfogultak vagyunk vele. Jót csinál. Egyébként a videókban is feltűnik néha.

Videó: Klecska Bertalan