Hoppácska! A Dope Calypso is fellép a spanyol Primavera fesztiválon!

Cikk

április 5, 2018

Kocsis András

313

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Zeneipari berkekben már lehetett róla hallani, azonban ma délutánra hivatalossá vált: a Dope Calypso is fellép az idei Primavera fesztiválon Barcelonában – Európa egyik legjobb és legnevesebb könnyőzenei fesztiválján. Ez azért nagy dolog, mert magyar zenekart azelőtt még sosem hívtak játszani ide!

Egészen pontosan a Primavera Prora kaptak meghívást, ami egy, a fesztivál mellett párhuzamosan futó showcase program. A konferenciára most 25 előadót jelentettek be Európából és Ázsiából (a teljes listát itt tudjátok megnézni), és hamarosan további neveket ígértek a szervezők.

A bejelentéssel kapcsolatban a zenekar frontembere, Sarkadi Miklós lapunknak elárulta: “Mi az Úrnak zenélünk, nem a birkáinak. De sajnos csak a birkái a zenekar tagjai, nem az angyalai.”

A bejelentéssel a Dope Calypso előlépett az egyetlen olyan zenekarrá, amely idén fellép a Primaverán és a KERET Szülihaton is május 18-án a Dürer Kertben. Utóbbira jegyeket már tudtok venni ezen a linken.

PLAYLISTEK