Lovasi, Puzsér és Tilla is egyetért: nézd meg a Dope Calypso új klipjét!
december 2, 2022

Másfél évvel legutóbbi kisfilmje után végre ismét új videóklippel jelentkezett a Dope Calypso, és szerencsére ezúttal is hozták a tőlük megszokott zsenialitással keresztezett elmebajt. Ráadásul legutóbbi, Tears to Freshwater című lemezük egyik legjobb dalához, a ‘Killdozer’-hez forgattak klipet, amit megjelenése előtt egy elég rendhagyó kampányban többek között Lovasi András, Puzsér Róbert és Tilla harangoztak be…

A klip főhőse a Dope Calypso frontembere, Sarkadi Miki, aki ebben a négy és fél percben a szokásosnál is több arcát mutatja meg. Amerikai kertvárosi álomreggelibe való tojástól kezdve a béna cowboyon át a hősi lovagig mindenféle szerepben láthatjuk, egészen addig, míg le nem hull a lepel az igazi énjéről. Mindeközben a cselekmény nagyját (a szándékosan klisés elemeken kívül) egyáltalán nem lehet előre megjósolni, és olyan mellékszereplők tűnnek fel, mint maga a Halál, vagy épp a tűzokádó boszorkány képében támadó Galambos Dorina.

A Szabó Áron rendezésében, a Lounge Group, a Dot creative és a 235 támogatásával készült videó egészen egyedi módon nyúl az egzisztenciális válság témájához, ihletet pedig olyan filmekből merítettek, mint a Brazil, a Hetedik pecsét, a Nehéz Istennek lenni és az Excalibur.

  • A ‘Killdozer’ varázsát december 30-án élőben is meg lehet tapasztalni a Dope Calypso tradicionális anti-szilveszteri buliján, az Akváriumban.