Nemzetközi szakértők fejtik meg a fesztiválozás jövőjét a BUSH virtuális kerekasztalán
április 10, 2020

The coolest club is on Zoom? Teszi fel a kérdést a Budapest Showcase Hub legújabb online sorozata, a BUSH Talks soron következő eseményénél. A választ, ha minden jól megy, ma délután 3 és 4 között tudhatjuk meg, a Tallinn Music Week, a MENT és a Moscow Music Week szervezőitől. Angolul tudók előnyben.

Ez az online-kerekasztal széria olyannyira új, hogy az első része tegnap volt és hasonló témát feszegetett, csak hazai szemmel. Oláh Kata (Bánkitó Fesztivál), Varga Balázs (Tixa/Fekete Zaj), Horváth Renátó (BUSH/Banding) és Somló Dani (BUSH/Banding) azt az igazán aktuális kérdést járta körbe, hogy 2020 vajon egy fesztiválok nélküli év lesz-e. A beszélgetést itt tudjátok visszanézni.

Ahogy a mai event leírásában is elhangzik, az észt Tallinn Music Week az elmúlt években a földgolyó ezen felén az egyik legfontosabb kulturális eseménnyé nőtte ki magát, ezért az, hogy egy év elteljen nélküle, valahogy elképzelhetetlennek tűnik, mondja Ingrid Kohtla, szervező. Az idei fesztivált márciusról augusztusra helyezték át. Néhány országgal arrébb Stepan Kazaryan és csapata (Moscow Music Week/Bol Festival) nemrég belevágtak a Karantinbol nevű kezdeményezésbe, ami a Bol Festival online verziója. Hozzájuk csatlakozik még Andraž Kajzer, a ljubljanai MENT showcasefesztről.

Az eszmecserét Horváth Renátó vezeti majd, akivel korábban mindkét szerelemprojektjéről, a BUSH-ról és a Banding appről is beszélgettünk már.

Online fesztiválszezonra kell-e tehát készülnünk vagy van még valami más is a szervezők tarsolyában? Csatlakozz délután Facebookon az élő közvetítéshez, hogy betekintést nyerj a legmenőbb kelet-európai fesztiválok szervezőinek fejébe.

Mivel a zenészek és szervezők az elsők között voltak, akik a koronavírus-járvány miatt elestek a bevételeiktől és nehéz helyzetbe kerültek, ezért magyar showcasefesztiválként a BUSH csapata is úgy érezte, hogy tenniük kell valamit az ügyben. Megalkották hát a BUSH From the Rooms platformját, ahol egyészt a zenészek és bandák streamelhetik fellépésüket, az emberek pedig cserébe patrónus jegyekkel támogathatják őket (Gigs from the Rooms), másrészt még több izgalmas virtuális kerekasztal várható (Talks from the Rooms).

A mai vendégek:

  • A bulizás vírushelyzet által felborított jövőjével kapcsolatban mi is összeállítottunk egy kérdőívet, melyben titeket kérdezünk, cserébe rögtön megláthatjátok, hogy gondolkodnak olvasótársaitok ebben a helyzetben.