Hat év pihenő után rombol újra az ANEZ

Cikk

július 2, 2021

Jókay Kristóf

414

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A zenekarok olyanok, hogy néha csinálnak zenét, néha nem. Ha egy ideig nem csinálnak, de esetleg újra akarnak, nincs más választásuk: vissza kell térni. Az ANEZ ezt most hat év után adja elő, egy remek háromszámos EP-vel. Mindhárom dalhoz készült klip, a ‘Destroy‘ pedig most premierezik nálunk!

Az ANEZ duója, Szalai Anesz és Demeter Zoltán már évek óta Berlinben éltek, és most jutottak el oda, hogy folytassák a zenei projektjüket is. Ahogy már fentebb említettem, a Haze című vadiúj kislemezükön három dal van, amik közül a ‘Destroy‘ az utolsó.

A klipet Ficsór Zsolt készítette el a duó által kapott nyersanyagból, akik egy FPS szerű, akadálypályás koncepciót találtak ki. A folyamatról Zsolt az alábbiakat mesélte:

“A dalt és a vizuált benyomás alapján közelítettem meg. Adott formák, mozzanatok és a hangra reagáló elemek az egész folyamatot tekintve szétesés és újraépülés között akadoznak. Ez a szándékos képroncsolás, konvencionális elemek és eszközök használata, az egész megsemmisítése része volt a látvány létrehozásának. A mesterségesen kialakított audiovizuális tér érzetek szerint reflektál az elmúlt időszakban átélt és állandósult bizonytalan helyzetekre.”

A dalban egyébként a kiváló jazzdobos, Miklós Szilveszter is közreműködött.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK