Hol az album Sisi? Hát itt.
november 24, 2023

Megérkezett a Kikeltetőt is megjárt Sisi első albuma, ahol nem csak a régi sulis hiphop, de a drum’n’bass és a dubstep is előkerül, olyan featek társaságában mint Krúbi, Jaber, Leggo vagy a nigériai Skeeny Boy. Sisivel a Kikeltetős szereplése miatt egy hosszabb hangvételű interjút is készítettünk, ha még nem tettétek olvassátok el erre.

Az album a SISTAHOOD címet kapta, ami nem azt jelenti amit gondolnánk:

„Ez a cím onnan jött, hogy sok ember hív úgy, hogy „Sister”, meg hogy „Sis”, emellett pedig egy kicsit abból a reménytelen közegből jöttem, amit az amerikai szleng csak úgy hív, hogy „hood”. Így habár angolul a „sistahood” a nők egymás iránt érzett szimpátiáját is jelentheti, ez a lemez már csak azért sem szólhat erről, mert egy csapat sráccal dolgoztam együtt rajta. Az egész albumfolyamat és a
fiúkkal való közös munka számomra az unokabátyáimmal töltött gyerekkoromat és a jelenlegi karakteremet alakító múltamat idézte fel, így jött tehát a ’SISTAHOOD’ megnevezés. Én vagyok a Sister és this is my Hood”

– Meséli Sisi

Az idén április 20-án kiadott EP után ez egy átgondoltabb, nagyobb projekt, több kísérletezéssel és talán egy fokkal kevesebb füves poénnal, ami az akkori fellépéseken a számomra zavaró szint szélén csúszkált. Ahogy több hazai előadónál, itt is előkerül a raszta/jamaicai vonal emlegetése, amit nem teljesen értek, de meglepő volt, hogy Sisi a szövegekben is sokszor az angolhoz nyúlt, ami mindenképp érdekes csavart ad a daloknak.

Érdekes pont még az erősen veretős kezdőszám, az Asztma és a Sisi fiatalkori Knife Party / Skrillex iránti rajongása inspirálta ‘Szar’ is, ilyen keverékét a dnb-nek és a rapnek talán utoljára a King Monroe projektjeiben hallottam.

Sisi karrierje előrelépésének és komolyságának gyorsaságát jól mutatja az is, hogy míg év elején a Toldi színpadán lépett fel, decemberben az Akvárium Nagyhalljában fog ‘ghetto házibulit’ tartani, amire erre tudtok jegyeket kattintani.

Kiemelt kép: Generál Kristóf