Két év után új dallal jelentkezett a Samurai Drive
november 28, 2023

Nóvé Soma és Riederauer Dániel 2020-ban adta ki első közös lemezüket a Samurai Drive projekt alatt, ami a blues, az elektronika es a new wave keverékét ötvözte a film-noir esztétikával, és azóta is tökéletes soundtrackje az éjszakai kocsiutaknak. Tavalyi A38-os koncertjük után azt mondták, visszavonulnak, hogy az új lemezen dolgozzanak, ennek pedig most érkezett meg az első előjele, a Remedy.

„A ‘Remedy’ című Samurai Drive dalt eredetileg 2022 augusztusában, egy őrségi pajtában kezdtük el írni a nyári hőségben, ott született meg a gitár es a basszusgitár témája. Arra gondoltunk, hogy érdekes lenne ezt az ötletet Isaac Hayes, az amerikai soul legenda ‘That Loving Feeling’ című számának stílusához és szerkezetéhez hasonlóra formálni, annak ellenére, hogy a hangulata nem egyezik a kettőnek. Ajánljuk bármelyik korosztálynak, fiatalnak és idősnek, az összetört szívűeknek és a gondtalanoknak.”

– Meséli Dani a dal kapcsán.

A dal kevésbé sötét hangulatú, mint az eddigi megjelenések, de ennek ellenére beleillik a srácok világába, a Middlemist Red visszavonulása után pedig méginkább szívmelengető Nóvé Soma hangját hallani egy aktív projekten (bár ebből van neki több is).

  • Az új dalt élőben is hallhatjátok most pénteken, a Turbinában, esemény itt, jegyek pedig itt találhatóak.