Almákat csempész vadiúj klipjében MOVA
március 15, 2024

Új klip futott be az ünnepnap délutánjára hozzánk, mégpedig nem mástól, mint MOVA-tól. A ‘Hogy vagy?’ ennek a fiatal szólóprojektnek az első klipes dala, és most nálunk premierezik. Különlegessége ennek a dalnak és a vidinek, hogy a Converse-zel együttműködésben készült el.

A Converse globális csapata által meghirdetett Converse All Stars Projects elnevezésű ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítsen megvalósítani az önálló kreatív projektjüket. Az idei ösztöndíj magyarországi nyertese az All Stars közösség tagjaként Kovács Miki lett, akinek így lehetősége lett életre hívni szólóprojektjét, a MOVA-t.

A fiatal zenész a pénzügyi támogatás mellett – amelynek köszönhetően például a most debütáló klipet is le tudta forgatni – egyfajta mentori támogatást is kapott a projekthez.

Miki fejében már 2023 nyarán megszületett a saját szólóprojekt ötlete, amivel szándékosan más irányzatot akar képviselni, mint a ¡Szia Anya! együttessel, amiben szintén játszik. A fókusz itt a synth wave és a synth pop, ami a korábban debütált dalokból is nyilvánvaló.

A Converse All Stars Projects a Converse nemzetközi közösségépítő kezdeményezésének része. Az All Star közösségbe olyan feltörekvő fiatalokat válogatnak be, akik kreatív ötletekkel szeretnék még színesebbé és izgalmasabbá tenni a világot. A közösségnek jelenleg közel harminc tagja van Magyarországon, de folyamatosan keresik az újabb tehetségeket, akikkel közös projekteket hozhatnak létre a jövőben is.