Látványos session videóval debütálnak az AGAVOID legújabb dalai

Zene

augusztus 17, 2020

Steszkó Zsanett

1971

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Az AGAVOID tagjaival épp most miniinterjúztunk egy karantén alatt született szerzeményük kapcsán, ami felkerült a Telekom Electronic Beats tripla válogatására. Mivel már a második Kikeltetőnk óta figyelemmel kísérjünk munkásságukat, különösen örülnünk, hogy nálunk mutatják be két új dalukat és egy korábbi trackjük újragondolt kiadását, mindezt egy hipnotikus live sessionbe csomagolva:

„Az év elején fogalmazódott meg bennünk, hogy kellene egy olyan live session videót forgatnunk, ami egyszerre klipes, de mégis egy élő performansz. A videó koncepcióját márciusig bezárólag kidolgoztuk Wurk Ikona és Matos Gergely segítségével, helyszínként a Flashback Photo Studiót választva.

Két új szám, a ‘Between’, a ‘Pearl’ és egy korábbi single-ünk, a ‘Moldavite’ átdolgozott verziója került kiválasztásra, az ötlet pedig az volt, hogy ezeket a naplemente időszak környékén vegyük fel, hogy a három videót a fényviszonyok változása különítse el egymástól hangulatban.”

A különleges, egyszerre letisztult és markáns képsorok, megspékelve a hang és a fények játékával, egy kis ízelítőt is adnak a novemberben érkező új AGA-nagylemezből – s egyben a címét is megsúgják (STRATUM) – melyet nemrég fejeztek be, előtte azonban még egy klippremierre is számíthatunk tőlük.

„Érzelmes és energikus volt az alkotási folyamat, már nagyon várjuk, hogy koncertre vigyük és együtt táncolhassunk!”

– mesélte a trió a közeledő albumról, amibe minden bizonnyal most szerdán, a Központ új, élőzenés sorozatának első állomásán is belekóstolhatunk.

PLAYLISTEK