Igéző hangulat- és emlékfoszlányok az új AGAVOID klipben
december 12, 2017

Elblinger Bori 2016 májusában egy MOME ZAJ eseményen találkozott először az AGAVOID kísérletező pasztell dreampopjával, ami aztán annyira magával ragadta, hogy elhatározta, ha lesz alkalma az egyetemen klipet készíteni, akkor biztosan mellettük dönt majd. Nos, úgy látszik, a világegyetem épp hegyezte a fülét és felkeltette kíváncsiságát a kooperáció ötlete, mert egy kurzusfeladat keretein belül megszülethetett a projekt.

Közös megegyezés útján az egyik legelső AGA-szerzeményre, a ’Tamper’-re esett a választás.„A ’Tamper’ számomra egy lassú, kimért, magával ragadó, képzelettel játszó dal, melyhez elengedtem a fantáziámat, és olyan vizuális elemekkel dolgoztam, melyek felmerültek bennem, miközben hallgattam a számot, illetve természetesen próbáltam valamelyest a dalszövegre is reagálni” – mesélte Bori.

A végeredmény a bandára jellemző, egyszerre kifinomult és precíz, mégis kísérletező és erőteljes képi világ, tökéletes szimbiózisban a dallal. Sejtelmes, titokzatos pulzálású, AGAVOID-színvilágban és motívumokban gazdag vizuális trip, melyben fel-felsejlik a négyes énekes-dalszövegírója, Puskás Dalma karaktere, hangulatfoszlányokkal, benyomás-szeletekkel körbeölelve.

Nem konkrét történetről szól, hanem sokkal inkább a változásokról, hullámzásokról, hogy minden milyen viszonylagos, és mennyire alakítják a személyiségünket az emlékeink.” – mondta Dalma a szerzeményről, és a további elemzést mindenki fantáziájára és aktuális lelkivilágára bízza, hiszen szerinte „romboló szótárszerűen kielemezni a ‘receptet’, mert pont az a lényege, hogy mindenki magába építi a dolgokból, amit fontosnak talál.”

Habár a ’Tamper’ a zenekar debütáló anyagának darabja, annak idején egészen a 2. Kikeltető döntőjéig repítette a csapatot. Készült belőle alternatív változat a banda basszeros-producere, Huszár Kristóf Christopher Waver alteregója jóvoltából és mïus is remix-alakba öntötte, mégis ez az újraélesztett verzió hordozza magában legmagasabb hőfokon az AGAVOID-kémiát. A fesztiválszezont dobossal kiegészülve izzították, s ez az első felvett track, amiben Vincenzo Pellecchia lüktetése gazdagítja a hangzást.

  • Legközelebb dec. 14-én a Dürerben élhetitek át az AGAVOID szeánszát, ahol az amerikai Anomie Belle, az osztrák Contrails és próbaterem-testvérzenekaruk, a Suprauniversum társaságában fognak játszani!