Eddigi legvadabb, interaktív koncertjével ajándékozta meg a gyermekotthon lakóit a Mambo Rumble 
április 17, 2019

Ötödik alkalommal jöttek koncertet tartani hazai zenészek a TEGYESZ I. számú befogadóotthonába A zene mindenkié-projekt keretein belül. A legutóbbi Csaknekedkislányos farsangozás után ezúttal a Mambo Rumble tagjai érkeztek –  Szalai Annához és Lang Ádámhoz Kicsi Sebő csatlakozott sessionzenészként. A nem mindennapi, ám pont emiatt sokkal hálásabb közönség egy egészen különleges helyzetbe hozta a zenekart, amelyet azonban matricákkal és közös zenéléssel nagyszerűen kimaxoltak.

Az otthon lakói egyre érdeklődőbbek lettek mostanra és bátrabban közeledtek a hangszerekhez,

Koncert közben is beszálltak zenélni, ritmusra pengették a gitárokat, együtt tapsoltak és közösen énekeltek Annával és Ádámmal.

A gyerekek nemcsak a zenélésbe csatlakoztak be, hanem a dalszövegírásba is. Megható volt hallgatni, ahogy “az én szívem” kezdetű sort hol az “orgonafa”, hol az “édesanya” szóval zárta le egy-egy friss lírikus. Az idősebbek pedig a kamerázásba és videó/hangfelvételek készítésebe is belekóstolhattak. 

A koncertet követően nem maradhatott el a közös játék sem. Később a gyerekeket vacsorázni hívták, ám a Mambo Rumble ízig vérig rock and roll koncertje után -melybe persze tökéletesen beleillik egy Kaláka-feldolgozás is – a “közönség” is teljesen a banda tagjává vált, alig lehetett őket elszakítani új zenész pajtásaiktól. A tagok elmondása szerint minden bizonnyal ez volt az eddigi „legvadabb” koncertjük.

A Mambo Rumble egyébként jövőheti klubfesztiválunkon, a KERET Szülihéten is tüzeli majd a hangulatot – csütörtökön a Toldiban lehet velük találkozni a Beach Beach & The Boogey Mango és a Disco Nap társaságában.