„A zenész tudja milyen az, ha végre nem róla van szó” – karácsonyi örömzene egy gyerekotthon lakóinak

Cikk

december 30, 2018

Steszkó Zsanett

530

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A zene mindenkié-projekt harmadik happeningjén karácsony alkalmából leptük meg az Alföldi utcai otthon gyerkőceit. Kristoaf és a Carson Coma után ezúttal Ipolyi-Gáts Hunor (Mongoose Limit, Ex-Babel) hozta el gitárját és kiapadhatatlan feldolgozás listáját – pár csörgő kíséretében, amik néhány The Black Keys-szám esetében önálló életre is keltek a lelkes hallgatóságnál.

Meg kell hagyni, ezeknek a srácoknak vannak érdekes dalkéréseik, de nagyon szép volt látni, ahogy egy Radiohead ‘Karma Police’ szinte hipnotizálja őket, és még nem sokkal az érkezésünk előtt kapott karácsonyi ajándékaikat is hajlandóak voltak kis időre félretenni, vagy éppen megosztani velünk. A Fiatalok a Vidéki Értékek Megőrzéséért Egyesület jóvoltából pedig jelentős mennyiségű pizza is becsusszant az ünnepi menübe.

“Utcazenélni szoktam ilyenkor. Az is hasonló örömterjesztés, de ez kivételes volt most. (…) Ez egy olyan elfoglaltság, ami szerintem nemes. A zenész tudja milyen az, ha végre nem róla van szó, és az jó érzés. Örülök, hogy itt lehetek.” – meséli Hunor, aki nagyon jól bírta a kíváncsiságtól túlfűtött ‘kiképzést’.

 

PLAYLISTEK