Hallgass bele a Ladyfest Budapest fellépőibe!
augusztus 25, 2024

Közeleg a nyár vége, ugyanakkor nem maradunk fesztivál nélkül, hiszen Budapest egyik legizgalmasabb zenei és kulturális programsorozata, a Ladyfest Budapest pár év kihagyás után ismét visszatér a Gólyába augusztus 31-e és szeptember 1-je között. A fesztivál eredetéről és történetéről már írtunk korábban, s most, hogy kevesebb mint egy hét múlva el is kezdődik, bemutatjuk a fellépőket és az azokat kiegészítő művészeti programokat és workshopokat. Sőt! A szervezők egy mixet is küldtek, amiből ízelítőt kaphattok a felhozatalból.

A Ladyfest Budapest a nők szerepét a könnyűzenében, valamint a műfaji sokszínűséget ünnepli. Az első napon a LADY/BIRD pszichedelikus ambient álmodozása indítja az estet, majd Boebeck szellős indie rockja következik. A DARĀGE energikus darázsrockja, Varga Zsuzsa fun electro popja, valamint Feryne IDM és techno mixe is terítékre kerül, az estét pedig Vakström kifulladásig tartó technoja zárja. A második napon a Sárkánygarbó akusztikus folk duója nyit, őket követi a M.a.d.a.m. band játékos folk popja, a Dysfunctionals Z generációs punk popja, majd Csalogány experimentális elektronikája és Szendék Zsüjával hauntological classics és chansons előadása zárja a fesztivált.

A 2024-es Ladyfest Budapest nemcsak zenei élményeket kínál, hanem idén irodalmi, filmes és teoretikus programokkal is bővül. A Szépírók Társasága, a Friss Hús, a Kritikus Kultúra, az Auróra, a Fekete Zaj Fesztivál, a NÜX és az ISBN+ közreműködésével kerekasztal-beszélgetések, workshopok és filmvetítések várják az érdeklődőket.

A Gólya tetőteraszán zajló beszélgetéseken női szerzők tárgyalják a művészi alkotás és részvétel kérdéseit, valamint az irodalom és a különböző fontos társadalmi kérdések viszonyát. A Közbelépő projekt és a NÜX workshopjai a biztonságos, zaklatásmentes éjszakai élet és a nők zenei előrehaladása támogatásának témáiban kínálnak lehetőséget a részvételre. Az ISBN+ helyszínen feminista kiadványok és filmvetítések révén a Friss Hús rövidfilmjei is bemutatásra kerülnek, melyek központi témái között a transzgenerációs traumák, az irreális szépségideál hajszolása és az anyaság kihívásai szerepelnek.

  • Jegyek a helyszínen
  • További infók pedig az eseményben!