Legyél te is a Ricsárdgír film producere!

Cikk

július 3, 2018

Drávucz Zsolt

1115

Készülőben lévő filmjükhöz keresnek “producereket” a Ricsárdgír tagjai, rendhagyó helyszínen, rendhagyó programokkal, mindezt egy őrületes buli körítésében. A már most a nyár egyik leghangosabb estéjének ígérkező élő kickstarter hülyeséggel megspékelt beach party sokat ígér, és remélhetőleg legalább annyit teljesít is, ami biztosan lesz: zene, tánc és végeláthatatlan trash, egészen hajnalig.

Augusztus 3-án a szentendrei Barlang klubot – és vele együtt az egész várost – forgatják ki a létező összes sarkából a srácok, maguk mellé véve a hazai szörfrock fenegyerekeit, a The Keeyment és a Panel Surferst. A nagy duhajkodásra már csak az is okot adhatna, hogy a Ricsárdgír másfél évig hanyagolta a szentendrei rajongókat, viszont van még egy apropója a szigorúan az első hévig tartó össznépi mulatságnak:

a Ricsárdgír film soundtrackjét a harmadik lemezük anyaga fogja adni – már ha sikerül elég Deák-igazolványt (vagy akár a jó öreg kék hasú Mátyás király is megteszi) összegyűjteniük az estén, amiért cserébe az adakozók neveit ígéretük szerint feltüntetik a film végén, produceri titulusban.

“A forgatókönyv kész, és augusztusban le is forgatjuk az első 6 percet, hogy ősszel már a közönség is lássa, mibe vágtunk bele. A történetről még sok mindent nem szeretnék elárulni, de műfaját tekintve egy trash-musical artfart-sci-fi karasztrófafilmre lehet számítani. Augusztus 3-án, aki pénzzel támogatja a filmünket, szerepelni fog a stáblistán és híres producerré válik.” – mesélte Márton Dani.

Az estét fél hétkor nyitja a Harry Potter történetének színpadi feldolgozásával Papp Éva, Paál László és Márton Dániel, akik terveik szerint mind a hét könyvet feldolgozzák az 50 percnyi előadásban. (“Nem próbálnak előtte, és nem fogják elolvasni a könyveket sem. Segítségükre lesz egy rendező, aki élete legjobb színdarabját szeretné levezényelni.”) Ezután nyolctól a The Keeymen, majd kilenctől a Panel Surfers veszi át a stafétabotot, hogy bemelegítsék a lábakat a negyed tizenegykor húrok közé csapó Ricsárdgírnek. Levezetésként fél egytől a TheRicsardGirls pakolgatja koncepció nélkül a dalokat napkeltéig a Pótkulcsban, állítólag lesz társasjáték, tombola és még karaoke is, ha nagyon jók lesztek.

A film egyik karakteréről egyébként máris lehullott a lepel: “Ő itt Zsirai Andris, a Ricsárdgír basszerosa. Fontos szerepet kap a filmben ő és a lova.”

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!