Keltető Zenék Videók PÉNZ Szomszéd Még
“Lefetyelem az ászokat, Heinekent nekem ne”
Pestépítők klippremier

“Lefetyelem az ászokat, Heinekent nekem ne”

Pestépítők klippremier

Amikor darkpopos, shoegaze gitártémákra eszperantó beateket pakolnak, arra még akkor is felkapjuk a fejünket, ha se a zene, se a szöveg nem csinál mást, mint mosolyog egy lazát a műfaji tradíciókon. Korándi Dávid ‘Capuccino’, a Felső Tízezer gitárosa nemrég jelentetett meg egy hatszámos szóló EP-t, most pedig összeállt PuDaBest aka Hajnal Mártonnal egy csavarodós remix és egy kis szövegelés erejére. Íme a Pestépítők.


‘Lehet, hogy jó lesülni’ Dávid egyik Capuccino-számán alapszik, és PuDaBesttel terveznek egy közös nyári EP-t is feldobni az internetre. Egyébként a magáról PuDáról a következőket mesélte Dávid:

“Az egyik legjobb spanom még a gimiből, ő ilyen digitálos arc, és nagyon durván lehatárolva az Aphex Twin, Deadmau5, Flume-tengely hatott rá a legjobban a zenekészítés terén. Vicces infó róla, hogy a The Best Bad Trip csírájában még benne volt ő is, bár akkor még teljesen mást csináltak a srácok.

Már elég régóta terveztük a Pestépítőket, ami igazából inkább egyfajta kollektíva , amiben mi vagyunk a legmotiváltabbak egyelőre, meg talán alapítók, de ez fura szó.”

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.