Itt vannak az első nevek az idei Bánkitóra
január 19, 2023

Nincs nagy meglepetés a Bánkitó első 2023-mas nevei között, de ez nem azt jelenti, hogy ne örülnénk nekik nagyon. Talán a legkevésbé borítékolható fellépő rögtön az első helyen szerepel, hiszen lesz 30Y, akik nem nagyon játszottak mostanában (vagy talán még soha?) a Bánkitó-Kolorádó duó egyikén sem.

Az idei három bánki napon biztos ott lesz még a megszokott húzónevek mellett Barkóczi Noémi, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Kolibri, de szemet szúr Ekhoe és Sisi neve is, akik bár más irányból közelítik meg a modern hip-hopot, mindketten a legizgalmasabb új fellépők közé tartoznak.

A sajtóközleményben szerepel, hogy idén ki lesz húzva a Tószínpad műsorideje egészen délután háromtól este tizenegyig, ami azt engedi feltételezni, hogy lehet a klasszikus cirkuszi színpadot idén se látjuk viszont. Ez nem feltétlen baj, nem egy kisfesztivál vett lejjebb a méretéből mostanában külső faktoroknak köszönhetően, de nem lettek ettől kevésbé élvezhetőek.

  • Az új fellépők napi bontását már le is tudjátok csekkolni, illetve mai naptól megy a napijegy vásárlás is. Ja és ne felejtsétek, idén is a Keret Háznál lesz a legnagyobb buli!