Kikeltető PÉNZ
Így igázta le a Svájc2 a Kikeltető színpadát!

Hétindító energiatöltetnek nézd vissza, miként foglalta el eme rendhagyó duó a Dürer kert középső termét a második koncertnapunkon. Ezek az őrült fazonok Svájc2-ből jöttek, a nevük Fidel Viktro és Krisz Jong Il, céljuk a totális világuralom. Ha ezek után még szükség van bármire: nosztalgikus gitárdallamok, ötvözve dühös és aktuális üzenettel.

A zsűri látszólag behódolt a friss hatalomnak:

Szívmelengetően nosztalgikus érzésekkel tölt el, mintha megint gimisek lennénk és az osztálytársunk garázsbandájának legújabb gyerekszobában felvett EP-jét hallgatnánk. Csiszolatlan gyémánt!

– Kirschner Petra

Getting Drowned című számot kimondottan élveztem, király a refrén! kicsit több izgalom nem ártana a számoknak, de nem érdekel mert a svájc cváj diktátorai koncepció rajongója lettem, várom, hogy lássam élőben.

– Czeglédi Szasza

Régen az ilyesmire írták azt, hogy “olyan filmzenés hangulatú” dal, pedig inkább csak valami nagyon préris/americanás feeling szólal meg benne, ami innét Budapestről már alapból egzotikusnak tűnhet. Ami fontosabb, hogy nemcsak a hangzás tetszik, de maga a dal is, több ilyet!

– Inkei Bence

Nehéz ezt a számot anélkül értékelni, hogy szóba jöjjön a Dinosaur Jr, de tök mindegy, mert ez a szám él, mozog, működik. Egy perc alatt megszerettem, hajrá diktátorok és azért én elég komolyan gondolkodnék a trióvá bővülésben a helyükben.

– Sallai Laci

 

 

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
fesztivál Irie Maffia Sziget Akvárium pécs képek Kaktus lemez keltető klippremier middlemist red kikeltető fran palermo interjú volt fesztivál budapest koncert heti bontás kritika keretblog.hu a38 Bánkitó ep galéria premier