Hangolódjunk a Tpsrprt eddig eltitkolt, utaztató home-felvételeivel a pénteki Szülihetes koncertre

Cikk

április 25, 2019

Steszkó Zsanett

454

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Szülinapi klubfesztiválunk holnapi, Aurórás szeletében egykori Kikeltetős kedvenceink, a Tpsrprt zenéjében is megmártózhatunk, ennek apropóján megleptek minket egy csokor eddig kiadatlan, otthon felvett, szupertitkos számmal.

Ha te is rongyosra hallgattad már a debütlemezüket – aminek ‘Donkey’ című dala és a ‘Dusty’ c. eposz klipje is nálunk mutatkozott be először – örömmel ugorhatsz bele ebbe a hol meglepően szelíden csörgedező, hol zabolátlanul zakatoló zenei áradatba.

“Céltalan otthoni szórakozások ezek, amikor nem a próbateremben kisérleteztünk, hanem otthon. Midi kontrollerekkel és laptopba dugott gitárral készültek, régóta a merevlemezen porosodnak. Elfelejtett, eldobott darabok. Ezek közül egyik szám sem lesz rajta az új lemezen, viszont az Aurórában 26-án játszani fogunk néhányat, ami a még távoli második albumra fel lesz véve.”

– kommentálta szülinapi ajándékunkat Gutema Dávid frontember.

A “céltalan”, ám annál élvezetesebb, egyszerre meditatív és szeszélyes hangorgia mintha csak egy furcsa, érzésekre fókuszáló film zenéje lenne.

Fotók: Kovács Zalán, Török Virág

PLAYLISTEK