Kávé helyett íme egy ütős VHS-trip a Tpsrprt legenergikusabb dalával
december 5, 2018

1 című bemutatkozó albumuk igencsak erőteljes kezdő számához pattintott össze egy elszállós videó-montázst a Tpsrprt. A zene dinamikájához tökéletesen passzoló klip a hangszerek és elektronika egyik legjobban sikerült, marcona szerelemgyerekének számító ‘Dusty’-hoz készült, személyes életképek és koncertfelvételek mixelésével. 

„Mikulán Dávid jóbarátommal leültünk régi felvételeket nézni a gimnazista
évekből és a sok nevetés után kitaláltuk, hogy legyen ezekből egy klip.
A régi anyagokat Bakos Barna koncertfelvételeivel vegyítettük.
Mivel mindkettő anyag VHS kazira lett felvéve, a montázs egységes maradt.
Számunkra emlékeket jelent, amit valószínűleg már mások is átéltek.” – mesélte Gutema Dávid frontember.

Személy szerint különösen örültem, hogy pont ez a kezdő dal kapott videó-köntöst. Kristálytisztán emlékszem, hogy a srácok szeptember 1-i lemezbemutatójának napján milyen szinten beszippantott az albérlet melege és az „én bizony ki nem teszem ma este a lábam”-érzés. Kb. a koncert előtt egy órával előhalásztam egy fülhallgatót és úgy voltam vele, hogy mivel az időm épp engedi, ráhallgatok a frissen megjelent albumra. 1 perc után már a zuhany alatt álltam és notórius késő létemre, személyes elkészülési-rekordomat felállítva szinte odateleportáltam a koncertre.

Akárcsak a tavalyi Kikeltetőn nevezett ‘Smuggler’, esetében, úgy a ‘Dusty’-nál is olyan, mintha a Tpsrprt zenéje spontán biológiai folyamatokat indítva valósággal áramlani kezdene az ember testében.

Van benne a Tps-dalokra jellemző vonzóan darkos hangulaton kívül egy borzasztóan motiváló és sodró lendületű energialöket, amihez jobb képsorokat talán nem is választhattak volna.